Krämig pastasallad med grillad kyckling
Krämig pastasallad med grillad kyckling
11 ingredienser
20 min
Krämig pastasallad med krispiga grönsaker och färdiggrillad kyckling som du svänger ihop på nolltid. Perfekt på buffén, till vardags eller varför inte ta med på utflykten.
Tips! Salladen går bra att förbereda flera timmar i förväg och förvara i kylen.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 1 grillad kyckling (hel)
- 400 g pasta (gärna farfalle eller penne)
- 2 paprikor (gärna i olika färger)
- 1 gurka
- 250 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
- 10 cm purjolök
- 400 g majs
- 1,5 dl majonnäs
- 2 dl crème fraîche
- örtsalt
- svartpeppar
Gör så här
- Rensa och skör köttet från kycklingen i strimlor.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten och låt sedan rinna av ordentligt i en sil.
- Lägg pastan i en rymlig bunke, strö på örtsalt och blanda.
- Dela, kärna och skär paprikan i bitar. Skär gurkan och tomaterna i bitar. Strimla purjolöken. Häll av majsen.
- Blanda crème fraiche med majonnäs.
- Blanda sedan samman alla ingredienser utan att du mosar sönder grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ i kylen en stund före servering.
Glöm inte att matsortera kärnhus från paprikan till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din pastasallad! /Köket redaktionen