Lyxig ostpaj

Lyxig ostpaj med Grana Padano
Foto: köket.se

Lyxig ostpaj

Från: Köket

11 ingredienser

45 min

En extra lyxig och smakrik variant på Västerbottenspaj där Grana Padano lyfter smakerna. Toppa med crème friache, rödlök, gräslök och ännu mer riven Grana Padano. Perfekt att servera till midsommar, kräftskiva eller buffé.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pajdeg

Fyllning

  • 200 g Grana Padano, riven
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl Grana Padano, riven
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 0,25 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut degen i en pajform och nagga pajskalet med en gaffel.
  3. Fördela riven Grana Padano och Västerbottensost i pajskalet.
  4. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen över osten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg folie över pajen de sista minuterna om du tycker att den börjar få för mycket färg.
  6. Låt pajen svalna och garnera sedan med en klick crème fraîche, riven Grana Padano och finhackad gräslök och rödlök.