Lyxig ostpaj med rödlök, crème fraiche och örter

Lyxig ostpaj med Grana Padano
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lyxig ostpaj med rödlök, crème fraiche och örter

3

Av: Köket.se

Från: Köket

11 ingredienser

45 min

En extra lyxig och smakrik variant på Västerbottenspaj med en lagrad ost som grana padano eller parmesan istället. Toppa med crème fraiche, rödlök, gräslök och ännu mer riven ost. Perfekt att servera till midsommar, kräftskiva eller buffé.

Ingredienser

portioner6
  • 1 förp pajdeg

Fyllning

  • 200 g grana padanoost, riven (eller parmesanost)
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl grana padanoost, riven
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 0,25 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut degen i en pajform och nagga pajskalet med en gaffel.
  3. Fördela riven Grana Padano och Västerbottensost i pajskalet.
  4. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen över osten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg folie över pajen de sista minuterna om du tycker att den börjar få för mycket färg.
  6. Låt pajen svalna och garnera sedan med en klick crème fraîche, riven grana padano och finhackad gräslök och rödlök.