Tunnbrödrulle med het kräftsallad och picklad rödlök

POPULÄRT
koket.se
Tunnbrödsrulle med kräftsallad och picklad lök
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Tunnbrödrulle med het kräftsallad och picklad rödlök

21 ingredienser

45 min

En riktig klassiker i ny tappning. Korv med bröd 2.0 serverad med het kräftsallad, potatismos och picklad rödlök. En riktig kioskvältare!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 8 korvar (gärna stockholmare)
  • smör (till stekning)

Potatismos

  • 500 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • salt

Het kräftsallad

  • 500 g kräftstjärt, utan skal
  • 2 röda chilifrukter, finskivad
  • 3 dl majonnäs
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 citron, skalet
  • svartpeppar
  • salt

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar, skalade
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Tillbehör

  • 4 tunnbröd
  • dillvippa, till garnering

Gör så här

Picklad rödlök</br>

  1. Börja med den picklade löken. Skiva löken tunt på mandolin. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg ner lök och senapskorn och låt ligga så länge som möjligt. Gärna över natten.

Mos</br>

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Pressa och blanda med mjölk och smör. Smaka av med salt.

Kräftsallad</br>

  1. Skiva dill och gräslök. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Servering</br>

  1. Stek korven i smör.
  2. Servera korven med mos, kräftsallad och picklad rödlök i tunnbröd. Garnera med dill.