Tunnbrödrulle med het kräftsallad och picklad rödlök
Tunnbrödrulle med het kräftsallad och picklad rödlök
21 ingredienser
45 min
En riktig klassiker i ny tappning. Korv med bröd 2.0 serverad med het kräftsallad, potatismos och picklad rödlök. En riktig kioskvältare!
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
- 8 korvar (gärna stockholmare)
- smör (till stekning)
Potatismos
- 500 g mjölig potatis
- 2 dl mjölk
- 100 g smör
- salt
Het kräftsallad
- 500 g kräftstjärt, utan skal
- 2 röda chilifrukter, finskivad
- 3 dl majonnäs
- 1 knippe dill
- 1 knippe gräslök
- 1 citron, skalet
- svartpeppar
- salt
Picklad rödlök
- 2 rödlökar, skalade
- 1 msk gula senapsfrön
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
Tillbehör
- 4 tunnbröd
- dillvippa, till garnering
Gör så här
Picklad rödlök
- Börja med den picklade löken. Skiva löken tunt på mandolin. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg ner lök och senapskorn och låt ligga så länge som möjligt. Gärna över natten.
Mos
- Skala och koka potatisen mjuk. Pressa och blanda med mjölk och smör. Smaka av med salt.
Kräftsallad
- Skiva dill och gräslök. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Servering
- Stek korven i smör.
- Servera korven med mos, kräftsallad och picklad rödlök i tunnbröd. Garnera med dill.