Jessicas cobbsallad
Jessicas cobbsallad
17 ingredienser
30 m
Den amerikanska cobb-salladen är en matig och perfekt utflyktssallad.
Ingredienser
Sallad
- 4 ägg
- 2 kycklingbröst (ekologiska, tzay eller qourn för vego)
- 200 g bacon (den bästa kvalitén du hittar, grillost för vego)
- 2 avokador
- 0,5 gurka
- 2 tomater
- 1 romansallad
- 1 silverlök
- 140 g blåmögelost
- salt
- peppar
Dressing
- 3 msk vinäger
- 3 msk olivolja
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 klyfta vitlök (riven)
Gör så här
Sallad
- Koka äggen, jag gillar mjukkokta.
- Stek, ugnsbaka eller grilla kycklingen. Perfekt att använda kyckling eller annat som blivit över från grillmiddagen.
- Stek baconen knaprig i tärningar.
- Skär avokado, gurka och tomat i kuber.
- Strimla salladen samt skiva silverlök så tunt du kan.
- Smula blåmögeolsten.
- Arrangera ingredienserna i en stor skål, vanligtvis lägger man allt i ”rader”. Servera direkt eller ner i kylväska och ta med ut.
Dressing
- Häll alla ingredienser i en burk med lock och skaka, häll på salladen precis innan servering.