Italienska piroger

Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Italienska piroger

9 ingredienser

30 min

"Ett tips är att använda västerbottensost istället för parmesan för extra smak i pirogerna!" /Carla von Hofsten och Josefine Haamer von Hofsten

Ingredienser

portioner
  • 400 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 buljongtärning (svamp/höns eller grönsaks)
  • 0,5 king solo vitlök
  • 5 soltorkade tomater
  • 100 g färsk spenat
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1 ägg (till pensling)
  • 1 pizzadeg (med eller utan gluten går bra)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva champinjonerna tunt och stek dem i smör. Lägg i svampbuljongen.
  3. Riv vitlöken och skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
  4. Stek vitlöken, de soltorkade tomaterna och champinjonerna tills blandningen är nästan torr.
  5. Häll i spenaten och låt den steka med.
  6. Ta av stekpannan från värmen och låt det svalna.
  7. Dela degen i lika stora bitar.
  8. Lägg en klick av fyllningen i mitten på varje degbit och strö på riven Västerbottensost.
  9. Lägg sedan en degbit ovanpå och tryck till med en gaffel runt kanten.
  10. Pensla pirogerna med uppvispat ägg.
  11. Baka av i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.