Asiatiska filodegspiroger

Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Asiatiska filodegspiroger

13 ingredienser

30 min

"Eleganta och frasigt oemotståndliga är dessa piroger! De kommer att imponera både på dina smaklökar och eventuella gäster.." /Carla von Hofsten och Josefine Haamer von Hofsten

Ingredienser

portioner
  • 300 g rödkål, fint strimlad
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 king solo vitlök
  • 5 salladslökar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk färskpressad ingefärsjuice, riv ingefära och pressa ut saften
  • 1 tsk strösocker
  • 3 ark filodeg
  • 1 ägg (till pensling)
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
  2. Strimla rödkålen fint och stek den i sesamolja och rapsolja i 5 minuter.
  3. Riv vitlöken samt hacka salladslöken och låt det steka med rödkålen.
  4. Häll på soja, fisksås, ingefärsjuice och socker.
  5. Klipp filodegen i 7 cm breda remsor, det blir 5 remsor per ark.
  6. Lägg fyllningen längst ner på remsan och vik sedan till en triangel.
  7. Lyft över pirogerna till en plåt klädd med bakplåtspapper. Se till att ändarna hamnar nedåt på plåten.
  8. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö på sesamfrön samt ringla över rapsolja.
  9. Baka mitt i ugnen i 15 minuter.