Rosébox header

Årets godaste rosévin på box

Värmen är på ingång och vi drömmer om långa utomhuspicknickar med god mat och iskallt rosévin. Men... vilket rosévin ska man välja? Här har vi samlat 5 goda varianter att sippa på i sommarsolen!

TIPS! För att vinet inte ska bli varmt i solen under picknicken är det perfekt att ta ut påsen ur boxen och lägga i kylväskan eller kallt vatten - då håller det sig kylt och gott längre!

Les Fumées Blanches, Rosé. Frankrike, 2020. Nr 22138, 259 kr.

Ett lätt och fruktigt vin som inte är för sött. Perfekt sällskapsvin till varma vårkvällar eller till färgglada sommarbufféer. Serveras med fördel iskallt! 

Mulderbosch, Cabernet Sauvignon, Rosé. Sydafrika, 2020. Nr 74050, 255 kr.

En riktig rosé-klassiker som går hem hos de flesta. Perfekt till sommarens kycklingrätter, grillade fisk, en lättare köttbit, halloumisallad eller bara som den är! Smaken är bärig, mycket frisk smak med inslag av mogna jordgubbar, smultron, färska örter och blodapelsin.

Puy Chéri, Syrah, Rosé. Frankrike, 2020. Nr 2209, 229 kr.

Ett ljust rosévin med härlig smak av smultron, hallon och örter. Det perfekta vinet till sommarens buffémat, fiskrätter och smarriga sallader. 

Saint Clair Vicar's Choice, Rosé. Nya Zeeland, 2019. Nr 4651, 175 kr.

Ett fruktigt vin med smak av persika, jordgubbar, örter, blodapelsin och körsbär. Perfekt till sommarens grillrätter som fisk och fågel - eller som perfekt sällskapsvin. 

99 Rosas, Rosé Organic. Spanien, 2019. Nr 2551, 215 kr.

Ett spanskt vin med mycket ungdomlig och fruktig smak. I denna box hittar vi smak från jordgubbar, granatäpple, persika och smörkola. En riktig sommarfavorit!