Mia Öhrn

Mia Öhrn
Foto: Ulrika Pousette

Mia Öhrn var 20 år när hon skickade in en idé till ett bokförlag om att göra en bok om kladdkakor. Förlaget sa ja och boken blev en försäljningssuccé. Det var först då hon började plugga till konditor. Efter studierna fick hon snabbt jobb som konditor på Grand Hôtel i Stockholm.

I dag driver Mia Öhrn bokförlaget Parasoll och ger också ut egna böcker på andra förlag. Dessutom arbetar hon som receptmakare för ett antal olika mattidningar runt om i Sverige och håller kurser i pralintillverkning. Kladdkakor, sockerkakor, cupcakes, whoopies och macarons i olika fantasifulla utformanden fyller de finfina böckerna.

Här kan du köpa Mia Öhrns kokböcker

Visa mer

Visar recept: Mia Öhrn

Att göra egen, bubblande fläderdryck är ett enkelt och trevligt sommarpyssel. Av den jäst som finns i naturen och som sitter på fläderblommorna blir drycken lätt kolsyrad efter några dagar. Om man har tur det vill säga, detta är nämligen ett recept för modiga matlagare. Naturen beter sig ju inte alltid som man vill, ibland tar det längre tid för drycken att jäsa, ibland kortare, så se till att ha is i magen. Med lite tur bildas några procents alkohol i drycken, så se upp med barn och bilkörning. /Mia
  • 20 m + 4 dygn