Fikonbröd
Fikonbröd
4 ingredienser
Godis med vuxen smak får man av konjaksmarinerade fikon inbäddade i mandelmassa och mörk choklad. Perfekta att njuta till en stark kopp kaffe eller ett glass sött vin. /Mia Öhrn
Receptet ger 20 små bröd.
[Här hittar du receptet på mandelmassa.
](/mia_ohrn/efterratter_och_godis/_/mandelmassa/)
Ingredienser
- 6 torkade fikon [ca 100 g]
- 2-3 msk glögg
- 300 g mandelmassa
- 200 g mörk choklad, till doppning
Gör så här
- Hacka den torkade frukten smått.
- Lägg i en skål och häll över glöggen. Låt dra i ca 20 minuter.
- Knåda sedan ihop mandelmassan med fikonen så att allt blandas väl.
- Dela massan i 20 bitar och forma små avlånga limpor.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad.
- Doppa fikonbröden i chokladen.
- Låt stelna och förvara i kyl.