Muffins med inbakade chokladbollar

12 muffins
Spela video Muffins med inbakade chokladbollar
Foto: Ulrika Pousette
12 muffins

Du behöver

Smet

  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk

Fyllning

  • 12 chokladbollar

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
  5. Fyll stadiga muffinsformar till cirka hälften med smet och lägg en chokladboll ovanpå smeten i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 20–25 minuter. Låt svalna.
Kommentera receptet

Fler goda recept