• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Muffins med inbakade chokladbollar

POPULÄRT
Muffins med inbakade chokladbollar
Mia Öhrn
Mia Öhrn

Muffins med inbakade chokladbollar

5 steg att laga

8 ingredienser

Jag har länge varit fascinerad av konceptet att baka in andra kakor i muffins, men inte testat förrän nu! Låt mig presentera: muffins med en surpris av chokladboll i mitten! Använd klassiska chokladbollar att baka in, eller de du själv föredrar. /Mia

Läs mer om boken Chokladbollar hos Adlibris >>

Ingredienser

Smet

  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl [180 g]
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk

Fyllning

  • 12 chokladbollar

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
  5. Fyll stadiga muffinsformar till cirka hälften med smet och lägg en chokladboll ovanpå smeten i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 20–25 minuter. Låt svalna.