Muffins med inbakade chokladbollar
Muffins med inbakade chokladbollar
8 ingredienser
Jag har länge varit fascinerad av konceptet att baka in andra kakor i muffins, men inte testat förrän nu! Låt mig presentera: muffins med en surpris av chokladboll i mitten! Använd klassiska chokladbollar att baka in, eller de du själv föredrar. /Mia
Se Mia Öhrn laga receptet

Ingredienser
Smet
- 75 g smör
- 3 dl vetemjöl [180 g]
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl mjölk
Fyllning
- 12 chokladbollar
Gör så här
- Smält smöret.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
- Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
- Fyll stadiga muffinsformar till cirka hälften med smet och lägg en chokladboll ovanpå smeten i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 20–25 minuter. Låt svalna.