Hjortronrutor med mascarpone
Hjortronrutor med mascarpone
9 ingredienser
I denna enkla kaka möter syran från hjortronen mascarponen på ett föredömligt sätt. Har du inga osockrade hjortron utan väljer att använda sylt rekommenderar vi att du halverar florsockermängden i mascarponekrämen.
Receptet räcker till cirka 20 bitar.
Ingredienser
Kaka
- 300 g osaltat smör, rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 6 ägg
- 5 dl vetemjöl [300 g]
- 1 msk vaniljsocker
- 350 g färska hjortron (eller frysta, eller 300 g hjortronsylt)
Topping
- 200 g mascarpone
- 1 msk florsocker
- 0,5 citron, finrivet skal
Gör så här
- Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Sikta därefter i de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Fördela hjortronen eller sylten över hela pannan.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 40 minuter. Låt svalna. Skär i önskad storlek. Vispa samman mascarpone, socker och citronriv med en handvisp. Spritsa eller klicka ut lite mascarponekräm på varje bit. Nu är kakan färdig att ätas.