Cookie dough-chokladbollar

25 bollar
Spela video Cookie dough-chokladbollar
Foto: Ulrika Pousette

Cookie dough-bollar, det kan knappt bli mer dekadent goffigt! Att få fast nötterna och chokladen bollarna rullas i kan vara lite kämpigt, men försök att liksom klämma fast det. Eller rulla istället bollarna i kokosflingor för att göra det lite lättare. /Mia

Läs mer om boken Chokladbollar hos Adlibris >>

Bollarna är hållbara i cirka 2 veckor i kylen.

18 oktober 2017
25 bollar

Du behöver

Smet

  • 50 g salta, rostade jordnötter (knappt 1 dl)
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0,75 dl brun farin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk eller kaffe
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • 1,5 dl havregryn

Garnering

  • 1 dl salta, rostade jordnötter (65 g)
  • 1 dl mörk choklad, gärna ploppar (70 g)

Gör så här

  1. Hacka nötter och choklad till smeten ganska grovt, antingen för hand eller i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en tjock smet, antingen för hand eller i matberedare. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
  2. Hacka nötterna till garneringen. Hacka även chokladen om du inte använder små ploppar. Blanda choklad och nötter i en vid skål.
  3. Forma smeten till bollar och rulla dem i nöt- och chokladblandningen. Låt stelna i kylen.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept