Cookie dough-chokladbollar
Cookie dough-chokladbollar
10 ingredienser
Cookie dough-bollar, det kan knappt bli mer dekadent goffigt! Att få fast nötterna och chokladen bollarna rullas i kan vara lite kämpigt, men försök att liksom klämma fast det. Eller rulla istället bollarna i kokosflingor för att göra det lite lättare. /Mia
Recept ur boken Chokladbollar.
Bollarna är hållbara i cirka 2 veckor i kylen.
Se Mia Öhrn laga receptet

Ingredienser
Smet
- 50 g rostade jordnötter (knappt 1 dl)
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör, rumsvarmt
- 0,75 dl brunt farinsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk mjölk (eller kaffe)
- 1 dl vetemjöl [60 g]
- 1,5 dl havregryn
Garnering
- 1 dl rostade jordnötter (65 g)
- 1 dl mörka chokladknappar
Gör så här
- Hacka nötter och choklad till smeten ganska grovt, antingen för hand eller i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en tjock smet, antingen för hand eller i matberedare. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
- Hacka nötterna till garneringen. Hacka även chokladen om du inte använder små ploppar. Blanda choklad och nötter i en vid skål.
- Forma smeten till bollar och rulla dem i nöt- och chokladblandningen. Låt stelna i kylen.