Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

Foto: Zeta
Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost
10 ingredienser
50 m
Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver blir perfekt som mellis eller som lunch!
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 dl olivolja
- 1 dl vatten
- 3,5 dl vetemjöl [210 g]
- 2 dl grahamsmjöl [120 g]
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 burk Zeta Leccino-oliver, avrunnen och urkärnade [140 g]
- 1 förp Zeta Fetaost
- 1 förp Zeta Cannellinibönor Ekologiska
Gör så här
- Vispa upp äggen lätt. Tillsätt olivolja och vatten.
- Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en tjock smet.
- Rör ner hackade oliver, smulad fetaost och avrunna cannellinibönor i smeten.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Det blir 8 stora eller 16 små. Gör du stora muffins behöver de bakas lite längre. Ät gärna muffinsen när de är ljumna.
TIPS!