Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost
Foto: Zeta

Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

10 ingredienser

50 m

Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver blir perfekt som mellis eller som lunch!

Ingredienser

portioner8 - 16 muffins
  • 2 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 3,5 dl vetemjöl [210 g]
  • 2 dl grahamsmjöl [120 g]
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 burk Zeta Leccino-oliver, avrunnen och urkärnade [140 g]
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • 1 förp Zeta Cannellinibönor Ekologiska

Gör så här

  1. Vispa upp äggen lätt. Tillsätt olivolja och vatten.
  2. Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en tjock smet.
  3. Rör ner hackade oliver, smulad fetaost och avrunna cannellinibönor i smeten.
  4. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Det blir 8 stora eller 16 små. Gör du stora muffins behöver de bakas lite längre. Ät gärna muffinsen när de är ljumna.
TIPS!