Mandelmanns topp-10 recept

Vad är mer genuint och gott än hemlagad mat från grunden? Här har vi samlat Mandelmanns mest populära recept: allt från rustikt surdegsbröd till knäckiga bondkakor och konserverade tomater. Ta del va listan nedan, inspireras och gå ut och njut av det naturen har att ge!

1. Mandelmanns bondkakor

Dessa småkakorna med sin härligt knäckiga smak är Gustavs absoluta favoriter! Snart är det även ditt då du testat det här receptet på Mandelmanns bondkakor.

2. Mandelmanns kimchi

Testa Mandelmanns version på kimchi! Kimchi är en en traditionell koreansk fermenteras rätt, ofta baserad på kinakål. I Mandelmanns recept kan du använda vitkål, rödkål eller spetskål.

3. Hemgjord halloumi

Marie Mandelmanns variant av den omtyckta osten halloumi är fantastiskt god och väl värd väntan. Ett recept du bara måste testa!

4. Svartvinbärspaj med maräng

En riktigt somrig paj med svarta vinbär och marängtäcke. Perfekt att göra om du har gjort svartvinbärssaft, eftersom du kan använda bärmoset.

5. Mandelmanns egna surdegsbröd

Mandelmanns populära recept på surdegsbröd går att variera i det oändliga beroende på vad du har hemma. Du väljer mjölsorter efter tillgång och tillsätter kryddor, torkad frukt och frön efter eget behag.

6. Rustikt pannbröd

Inget slår hembakat bröd, är det dessutom så enkelt och gott som detta av familjen Mandelmann vill man baka det varje helg!

7. Konserverade tomater

Mandelmann visar här hur enkelt det är att konservera tomater i ugn. Passa på när tomaterna är i säsong och som godast. Detta receptet tar verkligen vara på skörden och förlänger sommaren när hösten kommer!

8. Toscakaka med mandel och honung

Finns det något godare än en knäckig toscakaka? Här hittar du Mandelmanns recept med mandel och honung.

9. Påsktårta på Mandelmanns vis

En riktigt god påsktårta med mandelmaräng och äggkräm. Påskens höjdpunkt enligt Mandelmanns!

10. Shakshuka

En rätt från Mellanöstern med tomat och ägg, som är riktigt, riktigt god. 

Recept från tv-programmet Mandelmanns gård

Fler tips!