Mandelmanns flädersaft
Mandelmanns flädersaft
4 ingredienser
Egen flädersaft är svårslaget! Det är dessutom enkelt att göra, här är familjen Mandelmanns recept utan citronsyra.
Tips: Spara citronskivorna och lägg dem i en glasburk med lock och förvara i kylen, de är supergoda till grillat kött och fjälloumi. Blomklasarna kan man blanda med ett grovt havssalt, så får du ett gott smaksatt salt.
Se Familjen Mandelmann laga receptet

Ingredienser
- 100 fläderblomsklasar
- 12 citroner
- 3 l vatten
- 3 kg strösocker
Gör så här
- Skölj och torka blommorna, om du vill och tycker att det behövs. Tvätta och skiva 10 citroner. Koka upp vattnet.
- Varva blommor, citronskivor och socker i en kastrull. Häll över det kokande vattnet och låt svalna.
- Pressa de två återstående citronerna och häll saften i kastrullen. Låt stå i kylen i 3–4 dygn.
- Sila saften och tappa upp saften på väl rengjorda flaskor. Den håller i ca 1 månad i kylen, men du kan också frysa den eller värma upp den igen till 77 grader och tappa den på flaskor så håller den i minst 1 år.