Mandelmanns flädersaft

Spela video Mandelmanns flädersaft
Foto: TV4

Egen flädersaft är svårslaget! Det är dessutom enkelt att göra, här är familjen Mandelmanns recept utan citronsyra.

Tips: Spara citronskivorna och lägg dem i en glasburk med lock och förvara i kylen, de är supergoda till grillat kött och fjälloumi. Blomklasarna kan man blanda med ett grovt havssalt, så får du ett gott smaksatt salt.

26 januari 2017

Du behöver

  • 100 fläderblomsklasar
  • 12 citroner
  • 3 l vatten
  • 3 kg socker

Gör så här

  1. Skölj och torka blommorna, om du vill och tycker att det behövs. Tvätta och skiva 10 citroner. Koka upp vattnet.
  2. Varva blommor, citronskivor och socker i en kastrull. Häll över det kokande vattnet och låt svalna.
  3. Pressa de två återstående citronerna och häll saften i kastrullen. Låt stå i kylen i 3–4 dygn.
  4. Sila saften och tappa upp saften på väl rengjorda flaskor. Den håller i ca 1 månad i kylen, men du kan också frysa den eller värma upp den igen till 77 grader och tappa den på flaskor så håller den i minst 1 år.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept