Maries citronpannacotta
Maries citronpannacotta
7 ingredienser
Krämig och len dessert med frisk och fräsch smak av citron och syrliga äpplen.
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 citron
Topping
- 0,5 äpple
- citronsaft
- strösocker
- 1 dl vispgrädde
Gör så här
- Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa citronen och häll saften i en skåll.
- Koka upp grädde och strösocker i en kastrull och låt sjuda i 3-4 minuter.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt finrivet citronskal och citronsaft under konstant vispning i ca 30-40 sekunder.
- Häll gräddblandningen i portionsglas eller burkar. Låt stå kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Skär äpple i mycket små tärningar. Lägg i en skål och blanda med strösocker och citronsaft. Låt gärna stå och dra några timmar.
- Vispa grädden.
- Lägg en tesked syltade äpplen och en klick vispgrädde på toppen av varje pannacotta. Ät och njut!