Mandelmanns sirap på granskott

Mandelmanns sirap på granskott
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Mandelmanns sirap på granskott

33

3 steg att laga

2 ingredienser

5 min + 3 veckor

Granskottssirap är så enkelt att göra och supergott till pannkakor, glass och som smaksättning i dryck, marinader eller bakverk.

"När jag går i skogen kan jag inte låta bli att titta runt och plocka med mig något jag kan använda där hemma i köket. Och på försommaren är granskotten som allra mjällast och finast. Syrliga och fulla av skogssmak" /Marie

Obs! Granskott omfattas inte av allemansrätten. Du måste därför fråga markägaren om lov innan du plockar.

läs mer
Picklade granskott

Tips!

Testa också Mandelmanns picklade granskott.

Ingredienser

portioner8 dl
  • 1 l granskott
  • 1 l strösocker

Gör så här

  1. Plocka årets späda granskott som är ljusgröna i topparna på våren och försommaren. Tänk på att fråga markägaren om lov!
  2. Varva granskott med sockret en burk med lock och ställ i ett soligt fönster. När sockret smält rör om någon gång i veckan. Låt stå i ca 3-4 veckor, så har sockret smält till sirap.
  3. Sila av skotten och förvara i en burk med lock. Sirapen håller i minst ett år.
TIPS!
läs mer
Mandelmanns gård 2018

Fler tips och recept!

Här hittar du fler tips och recept från Mandelmanns gård!

Läs mer

läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer