Enkel festmat med Tom Sjöstedt

Vad ska du bjuda på i helgen? Ta hjälp av populära kocken Tom Sjöstedt och laga något riktigt gott. Enkla recept och fantastiska smaker!

Sugen på ugnsbakad lax med vitvinssås eller fläskkarré? Kolla in dessa fantastiskt eleganta men ändå lättlagade helgrätter och våga prova! I alla recept finns videoklipp där du kan se hur Tom Sjöstedt lagar maten steg för steg.

1. Kryddig fläskkarré med krämig potatissallad och grön sparris

Härligt kryddig fläskkarré med krämig färskpotatissallad och grön sparris.

2. Biff med fryst örtsmör och rostade morötter

Vitlöksdoftande biff smaksatt med rivet örtsmör. Serveras med timjandoftade morötter och gul lök.

3. Brässerad oxkind med rotsellerikräm

Brynta oxkinder som kokats möra med rödvin och kryddor blir festligt med kräm på rotselleri.

4. Toms fish and chips

Brittisk streetfood. Friterad och panerad fisk och rostad potatis med läckert grön myntakryddad ärtröra och hemgjord remouladsås.

5. Biff med flamberad grönpepparsås och rostad jordärtskocka

En saftig biff som blir riktigt festlig med flamberad grönpepparsås och ugnsrostade jordärtskockor.

6. Torskrygg med krassesmör och ärtsallad

Elegant torskrätt med fantastiska smaker! Vitlöksstekt torsk som serveras med syrligt krassesmör, potatisstomp och sallad på sockerärtor.

Tips! Det blir mycket krassesmör, får du över går det bra att frysa in och till exempel riva över någon annan rätt.

7. Ugnsbakad lax med vitvinssås, smörslungad zucchini och rå fänkål

Riktigt saftig och fin lax som serveras med en helt otroligt god vitvinssås, smörig zucchini och hyvlad fänkål. Perfekt bjudmat som garanterat får gästerna på fall!

Fler tips!