Röding med kålrot, syrad grädde och forellrom

Enkel festmat med Tom Sjöstedt

Vad ska du bjuda på i helgen? Ta hjälp av populära kocken Tom Sjöstedt och laga något riktigt gott. Enkla recept och fantastiska smaker!

Sugen på ugnsbakad torskrygg eller perfekt tillagad fläskkarré? Kolla in dessa eleganta men ändå lättlagade helgrätter och våga prova! I alla recept finns videoklipp där du kan se hur Tom Sjöstedt lagar maten steg för steg.

Torskrygg med krassesmör och ärtsallad

Elegant torskrätt med fantastiska smaker! Vitlöksstekt torsk som serveras med syrligt krassesmör, potatisstomp och sallad på sockerärtor. **Tips!** Det blir mycket krassesmör, får du över går det bra att frysa in och till exempel riva över någon annan rätt.

Lammkotletter med rotselleri och brynt salviasmör

Tom Sjöstedts recept på en läcker helgmiddag fylld med fantastiskt goda smaker och konsistenser. En riktig finmiddag som inte kommer göra någon runt bordet besviken.

Toms enkla bouillabaisse

Toms variant på den underbart goda sydfranska fisksoppan bouillabaisse. Enklare att göra än man kan tro och passar utmärkt att bjuda på till helgen.

Pocherad kycklingfilé med dillstuvade knippmorötter och färskpotatis

Tom bjuder på perfekt tillagad kyckling som han pocherar med termometer för att nå den optimala temperaturen. Till den serverar han dillstuvade morötter och färskpotatis - ljuvliga smakkompisar!

Kryddig fläskkarré med krämig potatissallad och grön sparris

Härligt kryddig fläskkarré med krämig färskpotatissallad och grön sparris.

Råstekt vit sparris med pocherat ägg

Lyxig förrätt med vit sparris, pocherat ägg och gröna blad i forma av nässlor, kirskål och spenat. För att få sparrisen perfekt gravar Tom den kort i socker och salt före stekningen.

Torskrygg med jordärtskockskräm och tomater med pepparrot

Toms recept på en enkel men lyxig rätt med torskrygg. Torsken sotas i panna och serveras med en kräm på jordärtskocka och brynt smör samt små fina tomater som är slungade i färskriven pepparrot. En perfekt helgrätt!

Röding med kålrot, syrad grädde och forellrom

Lyxigt, enkelt och med få ingredienser - så beskriver Tom själv den här rätten med röding där söt och smörfräst kålrot möter syrlig sås på smetana med forellrom.