Ugnsbakad lax med vitvinssås, smörslungad zucchini och rå fänkål

Enkel festmat med Tom Sjöstedt

Vad ska du bjuda på i helgen? Ta hjälp av populära kocken Tom Sjöstedt och laga något riktigt gott. Enkla recept och fantastiska smaker!

Sugen på ugnsbakad lax med vitvinssås eller fläskkarré? Kolla in dessa fantastiskt eleganta men ändå lättlagade helgrätter och våga prova! I alla recept finns videoklipp där du kan se hur Tom Sjöstedt lagar maten steg för steg.

Torskrygg med krassesmör och ärtsallad

Elegant torskrätt med fantastiska smaker! Vitlöksstekt torsk som serveras med syrligt krassesmör, potatisstomp och sallad på sockerärtor. **Tips!** Det blir mycket krassesmör, får du över går det bra att frysa in och till exempel riva över någon annan rätt.

Toms enkla bouillabaisse

Toms variant på den underbart goda sydfranska fisksoppan bouillabaisse. Enklare att göra än man kan tro och passar utmärkt att bjuda på till helgen.

Pocherad kycklingfilé med dillstuvade knippmorötter och färskpotatis

Tom bjuder på perfekt tillagad kyckling som han pocherar med termometer för att nå den optimala temperaturen. Till den serverar han dillstuvade morötter och färskpotatis - ljuvliga smakkompisar!

Lammfärsbiffar med rostade grönsaker och vitlökssmör

Tom Sjöstedts goda, saftiga lammfärsbiffar smaksätts med rosmarin och vitlök. Serveras med ugnsrostade rotfrukter och ett riktigt vackert grönt vitlökssmör. En rätt som är enkel att laga till många! **Toms tips!** Detta blir mycket vitlökssmör, frys in det som blir över och använd till andra rätter. Det är även väldigt gott att riva det frysta smöret.

Kryddig fläskkarré med krämig potatissallad och grön sparris

Härligt kryddig fläskkarré med krämig färskpotatissallad och grön sparris.

Vitello tonnato carpaccio

Tom Sjöstedts recept på kalv i tonfisksås där kalven serveras rå och tunt utbankad likt en carpaccio. Passar lika fint att servera som matig förrätt eller lättare huvudrätt.

Ugnsbakad lax med vitvinssås, smörslungad zucchini och rå fänkål

Riktigt saftig och fin lax som serveras med en helt otroligt god vitvinssås, smörig zucchini och hyvlad fänkål. Perfekt bjudmat som garanterat får gästerna på fall!