Kycklingrullader med sidfläsk, parmesan och basilika

Kycklingrullader med sidfläsk, parmesan och basilika
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Kycklingrullader med sidfläsk, parmesan och basilika

80

4 steg att laga

20 ingredienser

25 m

Kycklingrullader som fylls med sidfläsk och tillagas i gräddsås med vitt vin och basilika. Servera med klyftpotatis och parmesan.

Ingredienser

portioner4 portioner

Kycklingrullader

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 200 g rökt sidfläsk
  • tandpetare
  • salt
  • smör, till stekning

Gräddsås

  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 4 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • majsstärkelse, till redning
  • 1 kruka basilika, grovhackad

Rostad potatis

  • 600 g fast potatis
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Garnering

  • parmesanost, nyriven
  • krasse
  • basilika

Gör så här

  1. Dela potatisen i klyftor. Blanda upp med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
  2. Banka ut kycklingen lätt med en kastrull. Skär bort svålen och skär sidfläsket i stavar. Lägg sidfläsket på kycklingen och rulla ihop. Fäst med en tandpetare. Salta och bryn i smöret.
  3. Slå vin, buljong och grädde över kycklingen. Låt koka ihop och smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Tips! Vill du göra det lilla extra? Plocka upp rulladerna och mixa såsen skummig. Red ev. av med pyttelite majsstärkelse och lägg i basilikan innan servering.
  4. Servera - och glöm inte att plocka bort tandpetarna!