Världens näst bästa burgare

30 m
4
Spela video Världens bästa burgare
Foto: TV4

Jakten på världens bästa hamburgare är ständigt pågående. Enligt Tom Sjöstedt kan du avsluta den, för den är en myt! Men vi vågar lova att denna burgare kommer så nära som det går, och att den inte kommer göra dig besviken. 

13 augusti 2016
30 m
4

Du behöver

Picklad och stekt lök

  • 6 silverlökar

Lag

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk gula senapskorn
  • 1 msk bruna senapskorn
  • mycket smör, till lökstekning

Burgare

  • 600 g grovt malen högrev, från delidisk eller slaktare
  • 4 feta skivor god cheddarost
  • 4 hamburgerbröd av briochetyp
  • smält smör

Dijonmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap

Övrigt

  • rå silverlök, tunt skivad
  • saltgurka, skivad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lök
    Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna. Lägg ner hälften av löken i lagen och låt den ligga och dra så länge som möjligt.
  2. Stek resten av löken i mycket smör. Låt löken karamelliseras lätt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Burgare
    Blanda färsen jätteförsiktigt och forma till 4 hamburgare. Salta ordentligt. Stek hårt i stekpanna. Tryck på ovansidan med en stekspade.
  4. Vänd burgarna när det fått ordentlig färg. Lägg på en rejäl skiva cheddarost. Burgaren ska serveras medium, ca 56-58 grader i innertemperatur.
  5. Bröd
    Pensla briochebröden med smält smör och rosta dem i ugnen på 250 grader till de fått fin färg.
  6. Dijonmajonnäs
    Blanda och smaka av med salt.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksredskap från kända varumärken

Köksredskap från kända varumärken Se fler

Fler goda recept