Världens näst bästa burgare

163 röster
30 m
4
Världens bästa burgare
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Picklad och stekt lök

  • 6 silverlökar

Lag

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 msk bruna senapskorn
  • mycket smör, till lökstekning

Burgare

  • 600 g högrev, grovt malen (från delidisk eller slaktare)
  • 4 cheddarost, feta skivor
  • 4 hamburgerbröd, av briochetyp
  • smör, smält

Dijonmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap

Övrigt

  • rå silverlök, tunt skivad
  • saltgurka, skivad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lök
    Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna. Lägg ner hälften av löken i lagen och låt den ligga och dra så länge som möjligt.
  2. Stek resten av löken i mycket smör. Låt löken karamelliseras lätt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Burgare
    Blanda färsen jätteförsiktigt och forma till 4 hamburgare. Salta ordentligt. Stek hårt i stekpanna. Tryck på ovansidan med en stekspade.
  4. Vänd burgarna när det fått ordentlig färg. Lägg på en rejäl skiva cheddarost. Burgaren ska serveras medium, ca 56-58 grader i innertemperatur.
  5. Bröd
    Pensla briochebröden med smält smör och rosta dem i ugnen på 250 grader till de fått fin färg.
  6. Dijonmajonnäs
    Blanda och smaka av med salt.
13 augusti 2016