• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krispig råraka med skagenröra och rom

Krispig råraka med skagenröra och rom
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Krispig råraka med skagenröra och rom

4 steg att laga

12 ingredienser

En riktig klassiker som fungerar lika bra till förrätt som varmrätt. Tom Sjöstedt tipsar om hur du gör den med en skagenröra enligt Tore Wretmans klassiska recept.

Ingredienser

portioner4 portioner

Råraka

  • 600 g fast potatis, stor
  • 1 dl smör, skirat
  • salt

Skagenröra enligt Wretman

  • 400 g räkor med skal
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk citron, pressad
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 1 liten pepparrot, riven
  • 1 knippe dill
  • 4 klyfta citron
  • 100 g sikrom, avhängd (eller löjrom)

Gör så här

  1. Råraka
    Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet. Krama ur vätskan.
  2. Stek på medelvärme med skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor.
  3. Wretmans skagenröra
    Skala och grovhacka räkorna. Tillsätt majonnäs, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  4. Servering
    Servera rårakorna med skagenröra, riven pepparrot, dill, citronklyftor och klickar av rom.