Krispig råraka med skagenröra och rom
Krispig råraka med skagenröra och rom
12 ingredienser
En riktig klassiker som fungerar lika bra till förrätt som varmrätt. Tom Sjöstedt tipsar om hur du gör den med en skagenröra enligt Tore Wretmans klassiska recept.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Råraka
- 600 g fast potatis, stor
- 1 dl smör, skirat
- salt
Skagenröra enligt Wretman
- 400 g räkor med skal
- 0,5 dl majonnäs
- 1 tsk citron, pressad
- salt
- peppar
Garnering
- 1 liten pepparrot, riven
- 1 knippe dill
- 4 klyftor citron
- 100 g sikrom, avhängd (eller löjrom)
Gör så här
Råraka
- Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet. Krama ur vätskan.
- Stek på medelvärme med skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor.
Wretmans skagenröra
- Skala och grovhacka räkorna. Tillsätt majonnäs, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Servering
- Servera rårakorna med skagenröra, riven pepparrot, dill, citronklyftor och klickar av rom.