• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Krispig råraka med skagenröra och rom

311 röster
4
Krispig råraka med skagenröra och rom
4
4 portioner

Du behöver

Råraka

  • 600 g fast potatis, stor
  • 1 dl smör, skirat
  • salt

Skagenröra enligt Wretman

  • 400 g räkor med skal
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk citron, pressad
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 1 liten pepparrot, riven
  • 1 knippe dill
  • 4 klyfta citron
  • 100 g sikrom, avhängd (eller löjrom)

Gör så här

  1. Råraka
    Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet. Krama ur vätskan.
  2. Stek på medelvärme med skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor.
  3. Wretmans skagenröra
    Skala och grovhacka räkorna. Tillsätt majonnäs, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  4. Servering
    Servera rårakorna med skagenröra, riven pepparrot, dill, citronklyftor och klickar av rom.
2 december 2017