Tom Sjöstedts biff Rydberg med senapsyoghurt

Tom Sjöstedts biff Rydberg med senapsyoghurt
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Tom Sjöstedts biff Rydberg med senapsyoghurt

48

5 steg att laga

14 ingredienser

20 m

Tom Sjöstedts variant på Biff Rydberg steks i massor av smör och serveras med en senapsyoghurt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g biff
  • 3 gul lök
  • 800 g potatis, skalad
  • massor av smör
  • salt
  • peppar

Senapsyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2-3 msk vatten
  • salt

Garnering

  • 4 äggula
  • persilja, strimlad

Gör så här

  1. Tärna potatisen grovt. Låt rinna under vatten så den släpper lite stärkelse. Råstek potatisen mjuk i smör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Finhacka löken och stek på medelvärme i mycket smör tills den är mjuk. Smaka av med salt.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till senapsyoghurten och smaka av med salt.
  4. Tärna köttet i grova bitar och stek på högvärme snabbt i smör. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera din biff Rydberg med senapsyoghurt, rå äggula och persilja.