Presenteras av Kökets favoriter

Strimla och skiva snyggt och enkelt med mandolin

För trångt i köket för en matberedare? Mandolinen strimlar, skivar och ryms i dessutom i minsta kökslådan. Läs mer om kockarnas favoritverktyg här.

En mandolin är perfekt när du snabbt vill ha jämna, fina skivor till hemgjorda sötpotatischips, när du vill strimla krispig kål till pizzasallad eller duka upp en vacker sallad med råhyvlade betor. Ställ bara in den tjocklek du vill ha och sätt igång.

Läs mer nedan om 7 tillfällen då mandolinen är din bästis i köket

Smart & säker 

Mandolinen från Kyocera är en av de mest populära i butiken. Den har ett praktiskt plastskydd som gör att du inte skär dig. Lätt att använda och superlätt att diska! 

Här kan du köpa mandolinen >>

7 tillfällen när mandolinen är din bästis

1. När du vill fixa det lilla extra

Bästa tillbehöret! Så här gör du snabbpicklad gurka med asiatiska smaker.

2. När du vill bjuda på en vegetarisk förrätt

En snabblagad vegetarisk carpaccio på polkabetor som är lika vacker som god.

3. När du tröttnat på pasta

Testa att göra zucchinitagliatelle eller "zoodles", med en mandolin går det extra smidigt!

4. När du vill imponera med upplägget

Kreativa grönsaksdekorationer lyfter maträtten! Testa Tom Sjöstedts recept med stekt biff och variation på morot.

5. När du vill göra egna chips

Fixa nyttiga och goda snacks med tunt skivat äpple!

6. Nästa gång du bjuder på vårrullar

Tunt hyvlade betor blir otroligt fint i vårrullarna, kolla in!

7. När du vill uppgradera smörgåstårtan

Dekorera din smörgåstårta med flätade tunna skivor av gurka! Kolla in vegotårtan som vår bloggare Mattias Kristiansson gjort för inspiration.

Fler tips!