Vietnamesiska spring rolls med dippsås

Vietnamesiska spring rolls med dippsås
Foto: TV4

Du behöver

  • rispapper

Grönsaker till fyllning

  • mango
  • morot
  • gurka
  • rättika
  • avokado
  • granatäppelkärnor
  • solrosskott
  • rödkål
  • rädisa
  • vattenkrasse
  • koriander
  • polkabeta

Dippsås

  • 4 msk fisksås
  • 4 tsk strösocker
  • 3 lime, saft av
  • 0,5 mild röd chili
  • 1 liten bit jalapeño

Gör så här

  1. Skär, strimla och hacka och tärna frukt och grönsaker och lägg upp på ett fat. Använd gärna mandolin och en julienne-skalare för tunnare resultat.
  2. Lägg ut en ren och lätt fuktad kökshandduk på en plan yta. Häll vatten i en stor kastrull eller stekpanna och värm upp, det behöver inte koka. Lägg i ett rispapper i ca 10-15 sekunder, ta sedan försiktigt upp det och lägg på handduken.
  3. Lägg på fyllningen och rulla ihop. Dela gärna rullarna i halvor på snedden. Servera med dippsås.
  4. Dippsås
    Rör ihop fisksås, strösocker och limesaft i en skål. Skiva chilin i tunna skivor och blanda i såsen.
Kommentera receptet

Fler goda recept