Zeinas 5 mest populära vardagsrecept

Zeina Mourtada är en riktig hejare på att laga god och enkel vardagsmat. Här hittar du 5 av hennes mest uppskattade recept - perfekta att ta till när idéerna tagit slut och middagsmaten snabbt ska fram på bordet.

1. Krämig pastasallad med grillad kyckling

Krämig pastasallad med krispiga grönsaker och färdiggrillad kyckling som du svänger ihop på nolltid. Perfekt på buffén, till vardags eller varför inte ta med på utflykten.

2. Lax med citronsås och risonipilaff

Superlätt laxrätt där krämig sås och lax tillagas tillsammans ugnen. Servera med risoni som är en sorts pasta som påminner om ris i sin form. 

3. Krämig oxfilépasta

Oemotståndligt god och krämig oxfilépasta! En perfekt rätt att svänga ihop när man vill ha lite guldkant på vardagen - lyxigt, enkelt och klart på nolltid!

4. Bakad potatis med krämig tonfiskröra

Den här klassikern med bakad potatis och en härligt krämig tonfiskröra må ha tappat placering på listan av trendiga rätter. Men vad gör det när den är så himla god. Bjud gärna med en blandad sallad till.

5. Indisk butter halloumi

En förenklad variant på den kryddiga och krämiga indiska grytan butter chicken. Här byts kycklingen mot halloumi och blir då vego och betydligt mer snabblagad.

Fler tips!

 • Zeina

  Gå Zeinas matlagningskurs - 1:a lektionen gratis

  Frasig falafel, silkeslen hummus och godaste kebaben. Få ett smakprov ur I matlagningskursen "Laga mat från Mellanöstern" med Zeina Mourtada.
  Presenteras av Kökets kurser
 • Ät smart med Zeina (utan WW)

  Ät smart med Zeina

  Vi följer med Zeina Mourtada in i köket och lagar smart mat – alltså mat som är god, hälsosam och så enkel att alla kan laga den.
 • Snabblagad gryta med fisk

  Snabba och goda grytor

  Sväng ihop en snabb gryta! Här hittar du recept på riktigt goda grytor som du fixar på nolltid.