Krämig laxpasta med tomat och örter

Zeinas 10 mest populära vardagsrecept

Zeina Mourtada är en riktig hejare på att laga god och enkel vardagsmat. Här hittar du 10 av hennes mest uppskattade recept - perfekta att ta till när idéerna tagit slut och middagsmaten snabbt ska fram på bordet.

1. Krämig pastasallad med grillad kyckling

Krämig pastasallad med krispiga grönsaker och färdiggrillad kyckling som du svänger ihop på nolltid. Perfekt på buffén, till vardags eller varför inte ta med på utflykten. Tips! Salladen går bra att förbereda flera timmar i förväg och förvara i kylen.

2. Lax med citronsås och risonipilaff

Superlätt laxrätt där krämig sås och lax tillagas tillsammans ugnen. Servera med risoni som är en sorts pasta som påminner om ris i sin form.  Tips! Det går bra att halvera mängden grädde om man vill ha ett magrare alternativ.

3. Krämig oxfilépasta

Oemotståndligt god och krämig oxfilépasta! En perfekt rätt att svänga ihop när man vill ha lite guldkant på vardagen - lyxigt, enkelt och klart på nolltid!

4. Broccolisoppa med vitlöksbröd

Krämig och lättlagad broccolisoppa som du gör på fryst broccoli och smaksätter med riven lagrad ost. Till soppan bjuds ett frasigt vitlöksbröd gratinerat med parmesanost.

5. Indisk butter halloumi

En förenklad variant på den kryddiga och krämiga indiska grytan butter chicken. Här byts kycklingen mot halloumi och blir då vego och betydligt mer snabblagad.

6. Krämig laxpasta med tomater och örter

Vardagspasta med lax, örter och tomater i en underbart krämig sås på crème fraîche. Snabbt, enkelt och väldigt gott!

7. Italiensk tomatsoppa på rostade tomater

Enkel tomatsoppa där grönsakerna får god smak och sötma genom att de först rostas i ugnen. Med bönor i soppan blir den matig. Bjud med bröd om du vill ha den mer mättande.

8. Panerad fisk med kall dillsås

Vem minns inte skolans panerade fisk med filsås?  Här visar Zeina hur du får till de rätta smakerna på den så omtyckta skolmatsklassikern.

9. Snabb kycklinggryta med dijon och dragon

En busenkel kycklinggryta med dijonsenap och dragon. En perfekt vardagsmiddag för hela familjen som kräver minimal insats.

10. Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap

Hela familjens favoritpasta! Kyckling tillagas med svamp och lök i en gräddig sås och blandas vid servering med nykokt pasta. Passar lika bra att servera en vardag som till helgen.