Zeinas heta räkpasta

POPULÄRT
koket.se
Zeinas heta räkpasta
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas heta räkpasta

13 ingredienser

30 min

En lyxigt god vardagspasta med räkor, chili, vitlök och citron. Middagsmat när den är som bäst - snabbt, gott och enkelt!

Se Zeina Mourtada laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 300 g spaghetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 400 g körsbärstomater
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • ca 240 g skalade räkor
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning och servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, precis innan du häller av den så tar du tillvara på 1,5 dl pastavatten.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera körsbärstomaterna.
  3. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna utan att de tar färg.
  4. Tillsätt tomater, persilja och chiliflakes, stek ytterligare någon minut.
  5. Ta pannan från värmen. Rör i finrivet citronskal, citronsaft, räkor och plockade basilikablad. Vänd runt så allt blir varmt. Tillsätt pastavattnet och blanda.
  6. Vänd i pastan och parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera och ringla över lite olivolja vid servering.