Zeinas heta räkpasta
Zeinas heta räkpasta
13 ingredienser
30 min
En lyxigt god vardagspasta med räkor, chili, vitlök och citron. Middagsmat när den är som bäst - snabbt, gott och enkelt!
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 300 g spaghetti
- 4 klyftor vitlök
- 1 rödlök
- 1 dl persilja, finhackad
- 400 g körsbärstomater
- 1-2 tsk chiliflakes
- ca 240 g skalade räkor
- 1 citron, finrivet skal och saft
- 1 kruka färsk basilika
- 1 dl parmesanost, finriven
- salt
- peppar
- olivolja, till stekning och servering
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, precis innan du häller av den så tar du tillvara på 1,5 dl pastavatten.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera körsbärstomaterna.
- Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna utan att de tar färg.
- Tillsätt tomater, persilja och chiliflakes, stek ytterligare någon minut.
- Ta pannan från värmen. Rör i finrivet citronskal, citronsaft, räkor och plockade basilikablad. Vänd runt så allt blir varmt. Tillsätt pastavattnet och blanda.
- Vänd i pastan och parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera och ringla över lite olivolja vid servering.