Krämig laxpasta med tomater och örter
Krämig laxpasta med tomater och örter
18 ingredienser
25 min
Vardagspasta med lax, örter och tomater i en underbart krämig sås på crème fraîche. Snabbt, enkelt och väldigt gott!
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 500 g laxfilé
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 5 dl crème fraîche
- 2 dl vispgrädde (alt mjölk)
- 1 tsk dijonsenap
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 msk färsk gräslök, hackad
- 1 msk färsk persilja, hackad
- 1 msk färsk basilika, hackad
- 1 msk citronskal, finrivet
- 150 g körsbärstomater
- smör, eller olja till stekning
- svartpeppar
Till servering
- 4 port färsk tagliatelle
- parmesanost
- rucolasallad
Gör så här
- Skala och finhacka schalottenlök.
- Fräs löken i olja eller smör. När löken mjuknat och fått lite färg river du i vitlök, tillsätter tomatpuré och steker lite till.
- Rör sedan ner crème fraiche, grädde, dijonsenap, smulad buljongtärning, svartpeppar, örter och rivet skal från citron. Låt såsen koka upp och småkoka i 10 minuter.
- Tillsätt körsbärstomaterna och koka ytterligare ca 5 minuter.
- Skär laxen i tärningar och vänd försiktigt ner i såsen. Låt sjuda 3-5 minuter tills fisken är klar.
- Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen.
- Häll av tagliatellen och servera med laxsåsen. Toppa med rucola och riven parmesanost.
Glöm inte att matsortera rester från lök, citron och örter för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda laxpasta. /Köket-redaktionen