Kyckling i ugn med vitlök och basilika

POPULÄRT
koket.se
Kyckling i ugn med vitlök och basilika
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kyckling i ugn med vitlök och basilika

11 ingredienser

30 min

Lättlagad middag med ugnsstekt kyckling i en god och krämig sås med basilika, vitlök och parmesan serverad med ris.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 150 g körsbärstomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 kruka färsk basilika
  • ca 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk sambal oelek
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Strimla basilikan (spara några blad till servering) och halvera tomaterna.
  4. Blanda ihop basilika, vitlök, tomat crème fraiche, grädde, sambal, salt, peppar och parmesan i en bunke.
  5. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna med olja och stek filéerna ca 3-4 minuter på varje sida på hög värme.
  6. Lägg filéerna i en ugnsform. Häll såsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen i 12-16 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  7. Servera med det nykokta riset, färsk basilika och gärna lite nyriven parmesan på toppen.