Panerad fisk med kall dillsås
Panerad fisk med kall dillsås
17 ingredienser
40 min
Vem minns inte skolans panerade fisk med filsås? Här visar Zeina hur du får till de rätta smakerna på den så omtyckta skolmatsklassikern.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 4 torskfiléer (alt rödspätta)
- 1 ägg
- ca 0,75 dl vetemjöl
- ca 2 dl pankoströbröd
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk örtsalt
- 1 tsk svartpeppar
- matolja, till stekning
Kall dillsås
- 3 dl gräddfil
- 1 dl filmjölk
- 0,5 dl majonnäs
- 1 dl bostongurka
- 1 kruka färsk dill, finskuren
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 0,5 krm svartpeppar
Gör så här
Kall dillsås
- Börja med såsen. Blanda ihop allting och ställ i kylen fram till servering.
Panerad fisk
- Tina fisken om du använder fryst fisk.
- Torka av filéerna med hushållspapper. Salta och peppra dem runtom.
- Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft i en djup tallrik. Lägg pankoströbröd och vetemjöl i separata tallrikar.
- Vänd först en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoströbröd. Upprepa med de resterande fiskfiléerna.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken i ca 5-7 minuter på varje sida.
- Servera den nystekta fisken med dillsåsen.