Panerad fisk med kall dillsås

POPULÄRT
koket.se
Panerad fisk med kall dillsås
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Panerad fisk med kall dillsås

17 ingredienser

40 min

Vem minns inte skolans panerade fisk med filsås?  Här visar Zeina hur du får till de rätta smakerna på den så omtyckta skolmatsklassikern.

Se Zeina Mourtada laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 torskfiléer (alt rödspätta)
  • 1 ägg
  • ca 0,75 dl vetemjöl
  • ca 2 dl pankoströbröd
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • matolja, till stekning

Kall dillsås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl filmjölk
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl bostongurka
  • 1 kruka färsk dill, finskuren
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

Kall dillsås

  1. Börja med såsen. Blanda ihop allting och ställ i kylen fram till servering.

Panerad fisk

  1. Tina fisken om du använder fryst fisk.
  2. Torka av filéerna med hushållspapper. Salta och peppra dem runtom.
  3. Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft i en djup tallrik. Lägg pankoströbröd och vetemjöl i separata tallrikar.
  4. Vänd först en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoströbröd. Upprepa med de resterande fiskfiléerna.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken i ca 5-7 minuter på varje sida.
  6. Servera den nystekta fisken med dillsåsen.