• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Panerad fisk med kall dillsås

POPULÄRT
Panerad fisk med kall dillsås
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Panerad fisk med kall dillsås

35

7 steg att laga

17 ingredienser

40 min

Vem minns inte skolans panerade fisk med filsås?  Här visar Zeina hur du får till de rätta smakerna på den så omtyckta skolmatsklassikern. 

Kökets shop

Ny kokbok från Zeina

Veckans matsedel

Zeina Mourtada

259 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 torskfiléer (alt rödspätta)
  • 1 ägg
  • ca 0,75 dl vetemjöl
  • ca 2 dl pankoströbröd
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • matolja, till stekning

Kall dillsås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl filmjölk
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl bostongurka
  • 1 kruka färsk dill, finskuren
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Kall dillsås
    Börja med såsen. Blanda ihop allting och ställ i kylen fram till servering.
  2. Panerad fisk
    Tina fisken om du använder fryst fisk.
  3. Torka av filéerna med hushållspapper. Salta och peppra dem runtom.
  4. Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft i en djup tallrik. Lägg pankoströbröd och vetemjöl i separata tallrikar.
  5. Vänd först en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoströbröd. Upprepa med de resterande fiskfiléerna.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken i ca 5-7 minuter på varje sida.
  7. Servera den nystekta fisken med dillsåsen.