Panerad fisk med kall dillsås

23 röster
40 min
4
Panerad fisk med kall dillsås
Foto: TV4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 torskfiléer (alt rödspätta)
  • 1 ägg
  • ca 0,75 dl vetemjöl
  • ca 2 dl pankoströbröd
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • matolja, till stekning

Kall dillsås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl filmjölk
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl bostongurka
  • 1 kruka färsk dill, finskuren
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Kall dillsås
    Börja med såsen. Blanda ihop allting och ställ i kylen fram till servering.
  2. Panerad fisk
    Tina fisken om du använder fryst fisk.
  3. Torka av filéerna med hushållspapper. Salta och peppra dem runtom.
  4. Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft i en djup tallrik. Lägg pankoströbröd och vetemjöl i separata tallrikar.
  5. Vänd först en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoströbröd. Upprepa med de resterande fiskfiléerna.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken i ca 5-7 minuter på varje sida.
  7. Servera den nystekta fisken med dillsåsen.
9 maj 2020