Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli
Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli
14 ingredienser
30 min
Smakrik ugnsbakad lax som sköter sig själv i ugnen och serveras med krispigt stekt broccoli. En väldigt god middag att laga när tiden är knapp.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 800 g laxfilé
- 2 msk sesamfrön
- 2 salladslökar
Sås
- 1 klyfta vitlök
- ca 3-4 cm färsk ingefära
- ca 0,75 dl japansk soja
- 0,75 dl vatten
- 2 msk farinsocker
- 2 msk chilisås
- 2 tsk majsstärkelse
Sojastekt broccoli
- 2 broccoli (à 250 g)
- 1 limefrukt
- 1-2 msk japansk soja
Till servering
- jasminris, kokt
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skala och skiva vitlök och ingefära till såsen. Fräs ingefära och vitlök i olja i en liten kastrull i 2-3 minuter.
- Ta från värmen och tillsätt resterande ingredienser till såsen. Vispa och låt koka upp under omrörning.
- Lägg laxen i en ugnsform. Pensla med såsen och strö över sesamfrön.
- Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter.
- Skär broccolin i långa "klyftor".
- Stek dem i lite olja i en stekpanna. Pressa över limesaft och häll på sojan.
- Ta ut laxen, toppa med salladslök och servera med sojastekt broccoli och ris.