Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

POPULÄRT
Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

14 ingredienser

30 min

Smakrik ugnsbakad lax som sköter sig själv i ugnen och serveras med krispigt stekt broccoli. En väldigt god middag att laga när tiden är knapp.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 800 g laxfilé
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 salladslökar

Sås

  • 1 klyfta vitlök
  • ca 3-4 cm färsk ingefära
  • ca 0,75 dl japansk soja
  • 0,75 dl vatten
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk majsstärkelse

Sojastekt broccoli

  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 1 limefrukt
  • 1-2 msk japansk soja

Till servering

  • jasminris, kokt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och skiva vitlök och ingefära till såsen. Fräs ingefära och vitlök i olja i en liten kastrull i 2-3 minuter.
  3. Ta från värmen och tillsätt resterande ingredienser till såsen. Vispa och låt koka upp under omrörning.
  4. Lägg laxen i en ugnsform. Pensla med såsen och strö över sesamfrön.
  5. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter.
  6. Skär broccolin i långa "klyftor".
  7. Stek dem i lite olja i en stekpanna. Pressa över limesaft och häll på sojan.
  8. Ta ut laxen, toppa med salladslök och servera med sojastekt broccoli och ris.