Indisk butter halloumi

256 röster
40 min
4

En förenklad variant på den kryddiga och krämiga indiska grytan butter chicken. Här byts kycklingen mot halloumi och blir då vego och betydligt mer snabblagad.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g halloumi
  • 2 gula lökar
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 400 g krossad tomat (gärna finkrossad)
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk socker (mängd kan minskas)

Kryddor

  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port ris
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka gul lök. Skala och finriv vitlök och ingefära.
  3. Hetta upp smör i en gryta eller kastrull. Stek lök, ingefära, vitlök och alla kryddor i smöret under omrörning.
  4. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt krossad tomat och 1 dl vatten. Blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll i grädden, smaksätt med socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra i ytterligare 10-15 minuter.
  6. Skär halloumi i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt osten puttra med i 5-6 minuter. Servera grytan med nykokt ris.
16 februari 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...