Vem blir Årets Kock 2018?
8 finalister är kvar i tävlingen och kommer vara på plats under finalen i september. De har kämpat sig hela vägen från uttagning och flera deltävlingar för att slutligen nu stå som finalister. Men de viktigaste delarna av tävlingen är kvar: finalmomenten! Moment fyllda av adrenalin, tidspress och krav på perfektion. Vem kommer vinna och är den vassaste för året inom matlagning? Läs mer om finalisterna här nedan och missa inte att boka din plats till finalen!
Läs även mer om Årets Kock 2018 här
Anders Johnsson
REJMES RESTAURANG, ÖREBRO
Anders Johnsson jobbar på den lilla lunchrestaurangen Rejmes i Örebro och värdesätter de bästa råvarorna för säsongen. Han beskriver sin matlagning som enkel, ärlig och kärleksfull. Anders väljer alltid råvaror från små, lokala producenter och menar att hans matlagning handlar om att lära känna och skapa en relation mellan producent, råvara och natur.
Maten får gärna vara kreativ, överraskande och spännande, men framför allt ska det vara jäkligt gott! Och aldrig på bekostnad av djur eller natur.
David Lundqvist
GRAND HÔTEL, SALTSJÖBADEN
David Lundqvist arbetar på Grand Hôtel Saltsjöbaden i Stockholm. Maten som David lagar beskriver han som enkel men med höga smaker, stor finess och snyggt utförande.Det är tredje gången David deltar i Årets Kock och han har förberett sig väl genom att bland annat ta in oförberedda råvarukorgar att träna på.
Mina bästa tips i köket är att våga misslyckas – det är då man blir bättre.
Jonas Alvin
STÅNGS MAGASIN, LINKÖPING
Råvarukorgen var svår, men jag är i final!
Lars Niklasson
LILLA EGO, STOCKHOLM
Det gör att jag testar, provar och övar om och om igen tills det blir hyffsat bra i alla fall.
Ludwig Tjörnemo
OPERAKÄLLAREN, STOCKHOLM
Smaka på det du gör och ha roligt! Så länge maten är vällagad och sällskapet rätt så spelar det ingen större roll vad man äter.
Magnus Persson
STUREPLANSGRUPPEN, STOCKHOLM
Jag har försökt att bli bäst i familjen, lite segt att inte pappa ställde upp mot mig. Men riktigt kul att gå till final.
Martin Moses
SK MAT & MÄNNISKOR, GÖTEBORG
Som rastlös, impulsiv och matälskande person var kockyrket det naturliga valet.
Peter J Skogström
MAT OCH VIN SLOTTSPARKEN OCH SMARTA KÖK, MALMÖ
Det är viktigt att ha en klar bild av vad du ska göra innan du börjar laga mat, att plocka fram allt och se så till du har allt hemma för att inte senare behöva kompromissa.
Foto: Sanna Lindberg