Riv potatisen grovt, blanda in äggula, smör och salt. Sprid ut smeten i en form med smörpapper (t.ex. brödform) i ett ca 3 cm tjockt lager.
Baka i ugnen på 150 grader i ungefär en timme.
Låt det sedan svalna med en tyngd på och skär därefter i tärningar. Stek dem slutligen frasiga i smör precis innan servering.
Inkokt amadiepotatis
Skiva potatisen på längden i 1 cm tjocka skivor.
Koka ihop smör och vatten med vitlök, timjan och lite salt. Sjud potatisen i vätskan.
Picklad skogssvamp
Koka upp ättika, socker och vatten till en lag och skär svampen i mindre bitar.
Lägg svampen i lagen när den kokar, låt det koka upp och lämna svampen att svalna i lagen.
King Edward-kräm och mjölkkokt vitlök
Koka potatisen mjuk.
Koka vitlöksklyftan i mjölken.
Bryn smöret till 160 grader och låt svalna.
Mixa sedan ägg och häll sakta i det ljumna smöret till krämig konsistens. Späd med vitlöksmjölken och pressa i potatisen.
Mixa allt till en slät textur och smaka av med salt och peppar. Vill du göra det extra lyxigt, häll upp i gräddsifon och ladda med två patroner.
Stekt svamp
Stek svampen gyllenbrun i smör. Avsluta med salt, peppar och finskuren schalottenlök.
Servering
Servera den inkoktad amadinepotatisen i botten, lägg på både den stekta och picklad svampen och toppa med King Edward-krämen och avslut med att riva över en god, lagrad ost. Servera den nystekta frasiga amadinpotatisen runtom.