Whisky sour

Världens 10 mest populära drinkar

Det finns mängder av smarriga drinkar där ute, söta, syrliga, bittra och beska! Alla har vi olika favoriter, men kanske inte SÅ olika ändå. Det finns nämligen 10 drinkar som beställs allra mest i hela världen och här har vi listat dem (inklusive recept för hemmamixtring såklart)

1. Old fashioned

En klassisk coctail med smak av whiskey, bitter och socker. En härlig drink med mycket karaktär.

2. Negroni

Negroni - Italienarnas favoritdrink som ofta serveras som apertif.

3. Whiskey sour

Whiskey sour är en klassisk drink som är sötsyrlig och läskande. Här är Leilas recept. Sockerlag gör du genom att koka upp lika delar socker och vatten som du sedan låter svalna. Se fler recept från [Leila bakar i Frankrike](/)

4. Daquiri

En romdrink med limejuice. En riktig klassiker med riktigt syrlig smak.

5. Manhattan

En klassiker i drinkglaset. Med whiskey som bas får denna drink en härlig karaktär.

6. Dry Martini

En klassiker som aldrig går ur tiden.

7. Espresso martini

För att lyckas med sin Espresso Martini så vill du använda ett, enligt dig, gott espressokaffe, det sätter nämligen tonen på hela drinken. Sockret och vodkan finns där för komplexitet och sötma medans kaffet sätter just tonen.

8. Margarita

Själva nyckeln till att lyckas med en bra Margarita är framför allt att arbeta med en tequila av hög kvalitet, gärna 100% agave, vilket alltid står på etiketten.

9. Aperol Spritz

Italiens mest serverade drink. Aperol är en bittersöt aperitif som tillsammans med cava eller prosecco, is och en skiva apelsin blir en superfräsch drink.

10. Moscow Mule

Enkelt beskrivet är en Moscow Mule en lemonad smaksatt med ingefära och vodka. Vill man göra det enkelt för sig så använder man Ginger Beer men vill man arbeta mer hantverksmässigt så använder man färsk lime och ingefära.

Snacks och snittar