Chipspizzor

POPULÄRT
koket.se
Chipspizzor
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Chipspizzor

14 ingredienser

Två olika pizzor som får samma smak som allas favoritchips, dillchips och sourcream and onion. Pizzorna görs på färdigköpt pitabröd. Snabbt, gott och oväntat!

Se Siri Barje laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

  • 2 libabröd
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 kg potatis
  • 4 dl lagrad ost, riven
  • 1 silverlök

Sour cream and onion-topping

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt

Dilltopping

  • 0,5 dl pankoströbröd
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 kruka färsk dill
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva potatisen tunt, gärna på mandolin.
  3. Bred crème fraiche på varje libabröd. Toppa med ost och potatis.
  4. Baka i ugnen tills lätt gyllene.
  5. Rör ihop alla ingredienser till sour cream and onion-toppingen, spara lite gräslök till serveringen.
  6. Stek panko i rapsolja till dilltoppingen. Skär den färska dillen fint. Blanda panko med torkad och färsk dill samt lite salt.
  7. Skala och skär silverlöken i tunna ringar, gärna på mandolin.
  8. Ta ut pizzorna och fördela silverlöken jämnt över dem båda medan pizzorna fortfarande är varma.
  9. Klicka på sour cream and onion-toppingen på den ena pizzan. Avsluta den med lite gräslök.
  10. .
  11. Strö över dilltoppingen på den andra pizzan.