Två olika pizzor som får samma smak som allas favoritchips, dillchips och sourcream and onion. Pizzorna görs på färdigköpt pitabröd. Snabbt, gott och oväntat!
Se Siri Barje laga receptet
Ingredienser
Håll skärmen tänd
2 libabröd
2 dl crème fraîche
0,5 kg potatis
4 dl lagrad ost, riven
1 silverlök
Sour cream and onion-topping
0,5 dl crème fraîche
1 kruka gräslök, finskuren
1 tsk vitlökspulver
salt
Dilltopping
0,5 dl pankoströbröd
1 tsk rapsolja
1 tsk torkad dill
1 kruka färsk dill
salt
Gör så här
Håll skärmen tänd
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva potatisen tunt, gärna på mandolin.
Bred crème fraiche på varje libabröd. Toppa med ost och potatis.
Baka i ugnen tills lätt gyllene.
Rör ihop alla ingredienser till sour cream and onion-toppingen, spara lite gräslök till serveringen.
Stek panko i rapsolja till dilltoppingen. Skär den färska dillen fint. Blanda panko med torkad och färsk dill samt lite salt.
Skala och skär silverlöken i tunna ringar, gärna på mandolin.
Ta ut pizzorna och fördela silverlöken jämnt över dem båda medan pizzorna fortfarande är varma.
Klicka på sour cream and onion-toppingen på den ena pizzan. Avsluta den med lite gräslök.