Gyozachips med het kräftröra

koket.se
Gyozachips med het kräftröra
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Gyozachips med het kräftröra

10 ingredienser

40 min

Berondeframkallande god snitt att bjuda till drinken eller som lättare förrätt. Får du inte tag i gyozaplattor går det bra att servera röran på salta lantchips eller på smörstekt bröd.

Se Catarina König laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner stycken
  • 8 gyozaplattor
  • 1 förp kräftstjärt (à 360 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk inlagd ingefära, finhackad (gari)
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • olja, till fritering

Garnering

  • färsk koriander
  • sesamfrön, rostade (svarta + vita)
  • limefrukt, i klyftor

Gör så här

  1. Häll av vätskan från kräftstjärtarna, dutta av överflödig vätska med hushållspapper.
  2. Hacka kräftstjärtarna och lägg i en bunke.
  3. Tillsätt majonnäs, sriracha, finhackad inlagd ingefära och finskuren gräslök. Smaka av med svartpeppar.
  4. Hetta upp neutral olja i en liten kastrull till 165-170 grader. Fritera varje gyozablad gyllene i oljan på båda sidor och lägg sedan på hushållspapper, salta lätt.

Servering

  1. Lägg upp gyozachipsen på serveringsfat. Klicka på kräftröran och toppa med koriander och rostade sesamfrön. Servera med en limeklyfta vid sidan om.