Gyozachips med het kräftröra
Gyozachips med het kräftröra
10 ingredienser
40 min
Berondeframkallande god snitt att bjuda till drinken eller som lättare förrätt. Får du inte tag i gyozaplattor går det bra att servera röran på salta lantchips eller på smörstekt bröd.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 8 gyozaplattor
- 1 förp kräftstjärt (à 360 g)
- 1 dl majonnäs
- 1 msk sriracha
- 1 tsk inlagd ingefära, finhackad (gari)
- 1 msk gräslök, finskuren
- olja, till fritering
Garnering
- färsk koriander
- sesamfrön, rostade (svarta + vita)
- limefrukt, i klyftor
Gör så här
- Häll av vätskan från kräftstjärtarna, dutta av överflödig vätska med hushållspapper.
- Hacka kräftstjärtarna och lägg i en bunke.
- Tillsätt majonnäs, sriracha, finhackad inlagd ingefära och finskuren gräslök. Smaka av med svartpeppar.
- Hetta upp neutral olja i en liten kastrull till 165-170 grader. Fritera varje gyozablad gyllene i oljan på båda sidor och lägg sedan på hushållspapper, salta lätt.
Servering
- Lägg upp gyozachipsen på serveringsfat. Klicka på kräftröran och toppa med koriander och rostade sesamfrön. Servera med en limeklyfta vid sidan om.