Glögg 2021 Lekfulla smaker

Godaste glöggen 2021!

Undrar du vilken som är den absolut godaste glöggen i år? Vi på redaktionen har testat hela 33 olika glöggsorter, från trendiga smaker till mer lekfulla och bubbliga.
Ingen glöggsort smakar dåligt, snarare vilken glöggtyp är du? Här har vi blandat rykande nyheter med gamla, klassiska glöggsmaker!

Lättglögg & alkoholfritt

Dufvenkroks hjorton, 2,25%  (dagligvaruhandeln)

Redaktionens kommentar: En frisk och fruktig, god glögg som nästan påminner om tutti frutti-godisar, utan att vara för söt. En lättglögg med smak av hjortron, kryddnejlika, torkad ingefära, citrus och pomerans. Riktigt god!

Dufvenkroks blodapelsin, 2,25%  (dagligvaruhandeln)

Redaktionens kommentar: En frisk och mild, god glögg med lite saftkänsla utan att vara för söt. En lättglögg med tydlig smak av blodapelsin och svag smak av glöggkryddor. Godast kall med en isbit i!

Saturnus Vinter mojito, 2,25%  (dagligvaruhandeln)

Redaktionens kommentar: Den här smakar riktigt god mojito utan alkohol - påminner dock inte om en glögg! Perfekt drink till decembers mingel, varför inte som en drink till nyårsafton? Redaktionen föredrar den kall med is i.

Ekologisk God Jul glögg, KRAV, 0,4%  (nr 11932)

Redaktionens kommentar: En typiskt klassik glöggsmak, söt och saftig. Kryddig med inslag av mjuk pepparkaka, vanilj, körsbär, farinsocker och apelsin.  1 kr per flaska går till insamlingen Världens barn. 

Roslags äppelglögg 0,5% (dagligvaruhandeln/ Norrtelje brenneri)

Redaktionens kommentar:  Klassisk och frisk smak av äpplen och kanel, perfekt för den som inte gillar den "viniga" smaken i glögg. Julkryddade mustade äpplen som har smaksatts med rönnbär. Bra balans med sötma o syrligt.

Superfrukt glögg 0,5% (nr 1928)

Redaktionens kommentar: En väldigt mjuk och mild smak, inget riktigt glöggsting, smakar mer åt Glühweinhållet. Kryddig, fruktig doft med inslag av mörka bär, kryddnejlika, pomerans, kanel och ingefära. 

Hallon lakrits döskalle 0% (dagligvaruhandeln)

Redaktionens kommentar:  Förväntningarna var skyhöga! Glöggen har en mild trevlig och sötsalt godissmak, inte direkt julig, påminner mer om en godisshot än de klassiska glöggsmakerna. Perfekt glögg för den yngre skaran som också vill dricka glögg på adventsfikat.  

Traditionella smaker

Torr ekologisk vinglögg, 12% (nr 91189)

Redaktionens kommentar: En torrare variant, perfekt för den som inte gillar söta glöggsorter men ändå älskar smaken av klassisk glögg. Kryddig, lite "vuxen smak" med inslag av mörka bär, kardemumma, pomerans, kryddnejlika och kanel.

Goder aftonglögg, ekologisk 12,5% (nr 96031)

Redaktionens kommentar: En god, klassisk rödvinsglögg som inte för söt, lättdrucken med inslag av kryddnejlika, kanel, russin, ingefära, kardemumma, körsbär och pomerans.

Edvard Bloms glögg 15% (nr 72167) finns även som alkoholfri

Redaktionens kommentar: En riktigt god glögg med mycket smak - en ny konkurrent till de gamla klassikerna! Roligare än den vanliga glöggen med Inslag av svarta vinbär, ton av svartpeppar, choklad, kryddnejlika, apelsin.

Roslags äppelglögg 14,7 % (Nr 32198)

Redaktionens kommentar: Doftar äkta glögg, frisk, söt och fräsch smak av röda äpplen, kanel, kardemumma, rönnbär, pomerans, honung och kryddnejlika. Ett ypperligt alternativ till den klassiska rödvinsglöggen.

Vinfabrikens äppelglögg 11 % (Nr 96037)

Redaktionens kommentar: Fräsch, lätt glögg med klassiska goda äppel- och glöggsmaker. Tydlig smak av rött äpple, kanel, kardemumma, ingefära, pomerans och apelsin. En riktig favorit hos alla på redaktionen!

Blossa trestjärnig, spetsad starkvinsglögg med Cognac, 21,1% (nr 96517)

Redaktionens kommentar: En klassisk smak av glögg, smakar typiskt "spetsad" med cognac och ett bra alternativ till avecen. Kryddig, söt smak med inslag av choklad, kardemumma, sultanrussin, nötter, pomerans, kanel och kryddnejlika. 

Inspiration från naturen

​​

Sav glöd, Savhuset Åre 14% (Nr 34128)

Redaktionens kommentar: Oväntat god! En av redaktionens favoriter "som att dricka sammet", "lite nötig julig smak av honung och persika". En mjuk och kryddig, söt glögg smak med inslag av ingefära, björksav, pomerans, kardemumma, kryddnejlika och kanel. Ett måste för den som vill prova något nytt!

Kronovall svartvinbärsglögg 12,5% (nr 91190) 

Redaktionens kommentar: En lättdrucken och mycket god bärig glögg som påminner om svartvinbärssaft men med inslag av pomerans, kardemumma och kanel. En kul smak att servera till advent!

ND Norrbottens destilleri - Älgört & gin 15% (Nr 34112)

Redaktionens kommentar: En riktigt vuxen smak på glögg som direkt blev favorit hos gin-älskarna på redaktionen. Lite skogsaktig karaktär och den var godare kall än varm. Kryddig, söt, något blommig smak med inslag av älggräs, enbär, apelsin och örter. Kul glöggdrink till mingelfesten.

Bergskär glögg av lingon 11,5% (Nr 94025)

Redaktionens kommentar: Syrlig och riktigt god norrländsk glögg med tydlig smak av lingon och inslag av kardemumma, kanel, pomerans och äpplen. Redaktionen föredrog glöggen kall, som varm kom den lite spritigare smaken fram. Servera gärna med några frusna lingonbär och isbit i.

Blossa glögg saffran 10% (Nr 90078)

Redaktionens kommentar: Riktigt god och enkel glögg med alldeles lagom saffranssmak och inte för söt. Mjuka och milda med inslag av apelsin, kryddnejlika och kardemumma. 

Grythyttans skogsglögg 14,5% (Nr 96460)

Redaktionens kommentar: En klassisk god glögg med mycket smak av kryddor och bär. Lite vuxen, sträv eftersmak med inslag av lingon, kryddnejlika, kanel, pomerans, ingefära och blåbär. 

Trendiga smaker


Winter negroni, Stockholms bränneri, 22% (Nr 81214)

Redaktionens kommentar: Förra årets Gin & Tonic glögg  har ersatts med Winter negroni - med smaker av mörka bär som körsbär och  svartvinbär. För den som inte gillar de supersöta glöggsmakerna är denna "glögg" med lite bitter touch av malört helt perfekt - och smakar lika gott kalla som varm! Negronin är ekologisk och produceras som alla bränneriets produkter på Södermalm i Stockholm.

Skedvi glögg spetsad med akvavit 10% (nr 32536) (finns som alkoholfri)

Redaktionens kommentar: Trevlig och annorlunda glögg som först ger lite lakritskänsla och påminner om turkisk peppar. En fyllig, söt smak med inslag av lingon, kanel, kryddnejlika, kanel, honung, kummin och blåbär. ( Kul fakta: Knäckeresterna från bageriet har tagits tillvara och förvandlats till akvavit. Allt för att inte en enda knäckebrödsmula ska gå till spillo!)

Svensk vinter - vitvinsglögg spetsad med Mackmyra whisky 20% (nr 80213)

Redaktionens kommentar: En riktigt god vitvinsglögg med mjuka inslag av vanilj, citrus och glöggkryddor. Whiskyn i glöggen är en single malt som lagrats i fem år i lätt rostade ekfat i Mackmyras gruva i Bodås.

Gin & tonic glögg by Swedish tonic 12% (nr 77859) (finns som alkoholfri)

Redaktionens kommentar: En överraskande god glögg - även för de på redaktionen som inte gillar Gin & tonic. Lätt, fräsch med inslag av pomerans, enbär, kanel, stjärnanis och kryddnejlika. Lika god utan alkohol - och perfekt som glöggdrink i december!

Arilds vingård Chili 10% (nr 32536) 

Redaktionens kommentar: Mycket speciell smak. Kryddig doft med inslag av chili, röda äpplen, kryddnejlika, nypon, pomerans och kanel. Bli inte lurad av den första doften - smaken överraskar med en god eftersmak och hetta av chili. Definitivt en present till chiliälskaren!

Brännland iscider Ember glögg 12% (nr 94300) 

Redaktionens kommentar: Speciell glögg där första smaken påminner om fyllig ädelost. Kryddig, frisk smak med sötma, inslag av fat, torkade äpplen, bergamott, ingefära, kryddnejlika och apelsin. Redaktionen föredrar glöggen kall med en isbit i.

Bubbelglögg

​​

Blossa sparkling & spices citrus 10% (nr 70038)

Redaktionens kommentar: "Glubbel" - en mix av glögg och bubbel. En fräsch bubblig dryck som serveras kall, perfekt för den som inte gillar glögg men ändå vill ha en julig drink. Drycken är fruktig med toner av kanel, kardemumma och kryddnejlika som avslutas med en frisk ton av citrus. 

Glöet sparkling white 11% (nr 77404)

Redaktionens kommentar: Frisk och fruktig med traditionella glöggkryddor och smak av rostat äpple - perfekt Glubbel till jul och även nyår. Innan den ens hunnit börja säljas, vann Glöet White Sparkling Glögg en silvermedalj i "Glass of Bubbly" som är en internationell tävling för Champagne och mousserande viner.

Blossa sparkling & spices classic red 8% (nr 78985)

Redaktionens kommentar: Överraskande god! Festlig glubbel utan att vara för söt - perfekt som kall mingeldricka från advent till nyår. Fräsch smak av kardemumma, pomerans, röda bär, kanel och kryddnejlika. Toppbetyg från hela redaktionen!

Lekfulla smaker

Lusse Mandeln i gröten, 15% (nr 91229)

Redaktionens kommentar: En riktig favorit på redaktionen! Smakar som en mjuk, söt och len toffekola, lite mandelsmak. Kryddig, söt smak med inslag av mandel, kardemumma, pomerans, vanilj, russin och kanel. 

Blossa 21 Valencia, 15% (nr 53200)

Redaktionens kommentar: Blossas godaste årgångssmak på länge, god doft och julig apelsinsmak. Klassiska julkryddor med inslag av kardemumma, apelsin, kanel, kryddnejlika, ingefära och pomerans. Lätt och mild, med lite spritig eftersmak som kan påminna om "old english marmelad-känsla".

Dufvenkroks körsbärspralin, 15% (nr 90289)

Redaktionens kommentar: Riktigt chokladig smak med svaga bäriga nyanser. Varm, mustig med kryddiga inslag, godast att dricka varm. Riktig favorit om man gillar choklad och bär ihop!

Järvsö Brännvins Glögg från Tevsjö destelleri, 14% (nr 30744)

Redaktionens kommentar: Denna glögg var en vattendelare på redaktionen! Kryddig, söt smak med inslag av russin, kanel, blåbär, rabarber och kryddnejlika. Glöggen är mustig och djup med en första känsla av lakrits, en lite "spritig", vuxen smak för den som vill testa en ny spännande glöggsmak. 

Lucia choklad starkvinsglögg, 15% (nr 76504)

Redaktionens kommentar: Denna smak var också en vattendelare på redaktionen. Gillar man mörk choklad är denna en vinnare. Mustig, kryddig och djup chokladsmak med en lite sträv eftersmak med inslag av kardemumma, russin, kryddnejlika, pomerans och kanel.

Börja med glögg

Glöggfavoriter