Här är vinterns godaste glögg!

Undrar du vilken som är den absolut godaste glöggen i år? Vi på redaktionen har testat allt från trendiga smaker till mer lekfulla och bubbliga.
Ingen glöggsort smakar dåligt, snarare vilken glöggtyp är du? Här har vi blandat rykande nyheter med gamla, klassiska glöggsmaker!

Lättglögg & alkoholfritt

Dufvenkroks hjorton, 2,25%  (dagligvaruhandeln)

Redaktionens kommentar: En frisk och fruktig, god glögg som nästan påminner om tutti frutti-godisar, utan att vara för söt. En lättglögg med smak av hjortron, kryddnejlika, torkad ingefära, citrus och pomerans. 

God jul glögg, 0,3% (nr 1917)

Redaktionens kommentar: En bärig mjuk smak med lite skogskänsla, lättdrucken glögg med inslag av mjuk pepparkaka, pomerans och kanel. 1 kr per flaska går till insamlingen Världens barn. 

Ekologisk God Jul glögg, KRAV, 0,4%  (nr 11932)

Redaktionens kommentar: En typiskt klassik glöggsmak, söt och saftig. Kryddig med inslag av mjuk pepparkaka, vanilj, körsbär, farinsocker och apelsin.  1 kr per flaska går till insamlingen Världens barn. 

Superfrukt glögg 0,5% (nr 1928)

Redaktionens kommentar: En väldigt mjuk och mild smak, inget riktigt glöggsting, smakar mer åt Glühweinhållet. Kryddig, fruktig doft med inslag av mörka bär, kryddnejlika, pomerans, kanel och ingefära. 

Roslags äppelglögg 0,5% (dagligvaruhandeln/ Norrtelje brenneri)

Redaktionens kommentar:  Klassisk och frisk smak av äpplen och kanel, perfekt för den som inte gillar den "viniga" smaken i glögg. Julkryddade mustade äpplen som har smaksatts med rönnbär. Bra balans med sötma o syrligt.

Glögg choklad & hjortron 0% (dagligvaruhandeln)

Redaktionens kommentar: Överraskande smak, doftar mörk choklad och smakar fruktigt, som godis och glögg i ett. Ett måste för den som gillar choklad! Glöggen är inspirerad av Hjortrontryffeln som är ett signum för Åre Chokladfabrik. Glöggen ska serveras rykande varm för att smaka som allra bäst.

Hallon lakrits döskalle 0% (dagligvaruhandeln)

Redaktionens kommentar:  Förväntningarna var skyhöga! Glöggen har en mild trevlig och sötsalt godissmak, inte direkt julig, påminner mer om en godisshot än de klassiska glöggsmakerna. Perfekt glögg för den yngre skaran som också vill dricka glögg på adventsfikat.  

Traditionella smaker

Torr ekologisk vinglögg, 12% (nr 91189)

Redaktionens kommentar: En torrare variant, perfekt för den som inte gillar söta glöggsorter men ändå älskar smaken av glögg.  Kryddig smak med inslag av mörka bär, kardemumma, pomerans, kryddnejlika och kanel.

Goder aftonglögg, ekologisk 12,5% (nr 96031)

Redaktionens kommentar: En god, klassisk rödvinsglögg som inte för söt, lättdrucken med inslag av kryddnejlika, kanel, russin, ingefära, kardemumma, körsbär och pomerans.

Edvard Bloms glögg 15% (nr 72167) finns även som alkoholfri

Redaktionens kommentar: En riktigt god glögg med mycket smak - en ny konkurrent till de gamla klassikerna! Roligare än den vanliga glöggen med Inslag av svarta vinbär, ton av svartpeppar, choklad, kryddnejlika, apelsin.

Roslags äppelglögg 14,7 % (Nr 32198)

Redaktionens kommentar: Doftar äkta glögg, frisk, söt och fräsch smak av röda äpplen, kanel, kardemumma, rönnbär, pomerans, honung och kryddnejlika. Ett ypperligt alternativ till den klassiska rödvinsglöggen.

Inspiration från naturen

​​

Sav glöd, Savhuset Åre 14% (Nr 34128)

Redaktionens kommentar: Oväntat god! En av redaktionens favoriter "som att dricka sammet", "lite nötig julig smak av honung och persika". En mjuk och kryddig, söt glögg smak med inslag av ingefära, björksav, pomerans, kardemumma, kryddnejlika och kanel. Ett måste för den som vill prova något nytt!

Kronovall svartvinbärsglögg 12,5% (nr 91190) 

Redaktionens kommentar: En lättdrucken och mycket god bärig glögg som påminner om svartvinbärssaft men med inslag av pomerans, kardemumma och kanel. En kul smak att servera till advent!

ND Norrbottens destilleri - Älgört & gin 15% (Nr 34112)

Redaktionens kommentar: En riktigt vuxen smak på glögg som direkt blev favorit hos gin-älskarna på redaktionen. Lite skogsaktig karaktär och den var godare kall än varm. Kryddig, söt, något blommig smak med inslag av älggräs, enbär, apelsin och örter. Kul glöggdrink till mingelfesten.

Trendiga smaker


Winter negroni, Stockholms bränneri, 22% (Nr 81214)

Redaktionens kommentar: Förra årets Gin & Tonic glögg  har ersatts med Winter negroni - med smaker av mörka bär som körsbär och  svartvinbär. För den som inte gillar de supersöta glöggsmakerna är denna "glögg" med lite bitter touch av malört helt perfekt - och smakar lika gott kalla som varm! Negronin är ekologisk och produceras som alla bränneriets produkter på Södermalm i Stockholm.

Arilds vingård Chili 10% (nr 32536) 

Redaktionens kommentar: Mycket speciell smak. Kryddig doft med inslag av chili, röda äpplen, kryddnejlika, nypon, pomerans och kanel. Bli inte lurad av den första doften - smaken överraskar med en god eftersmak och hetta av chili. Definitivt en present till chiliälskaren!

Blossa trestjärnig, spetsad starkvinsglögg med Cognac, 21,1% (nr 96517)

Redaktionens kommentar: En klassisk smak av glögg, smakar typiskt "spetsad" med cognac och ett bra alternativ till avecen. Kryddig, söt smak med inslag av choklad, kardemumma, sultanrussin, nötter, pomerans, kanel och kryddnejlika. 

Svensk vinter - vitvinsglögg spetsad med Mackmyra whisky 20% (nr 80213)

Redaktionens kommentar: En riktigt god vitvinsglögg med mjuka inslag av vanilj, citrus och glöggkryddor. Whiskyn i glöggen är en single malt som lagrats i fem år i lätt rostade ekfat i Mackmyras gruva i Bodås.

Bubbelglögg

​​Blossa sparkling & spices citrus 10% (nr 70038)

Redaktionens kommentar: "Glubbel" - en mix av glögg och bubbel. En fräsch bubblig dryck som serveras kall, perfekt för den som inte gillar glögg men ändå vill ha en julig drink. Drycken är fruktig med toner av kanel, kardemumma och kryddnejlika som avslutas med en frisk ton av citrus. 

Glöet sparkling white 11% (nr 77160)

Redaktionens kommentar: Frisk och fruktig med traditionella glöggkryddor och smak av rostat äpple - perfekt Glubbel till jul och även nyår. Innan den ens hunnit börja säljas, vann Glöet White Sparkling Glögg en silvermedalj i "Glass of Bubbly" som är en internationell tävling för Champagne och mousserande viner.

Lekfulla smakerLusse Mandeln i gröten 15% (nr 91229)

Redaktionens kommentar: En riktig favorit på redaktionen! Smakar som en mjuk, söt och len toffekola, lite mandelsmak. Kryddig, söt smak med inslag av mandel, kardemumma, pomerans, vanilj, russin och kanel. 

Blossa 20 Myntathé, 15% (nr 81000)

Redaktionens kommentar: En mild kryddig glögg med tydlig smak av mynta. Orientaliskt, mojito-vibbar och mentolsmak var några av redaktionens kommentarer.

White christmas ekologisk vitvinsglögg, 12,5% (nr 91118)

Redaktionens kommentar: Ett söt och lättdrucken vitvinsglögg som påminner något om fruktig päroncider. Kryddig, söt smak med inslag av pomerans, kryddnejlika, ingefära, honung, torkade aprikoser, kardemumma och kanel. En höjdare bland vitvinglöggar!

Börja med glögg

Gör din egen glögg

Glögg

Bra glöggrecept för dig som vill koka egen glögg i jul. God glögg med whisky, konjak...

Glöggfavoriter

Glöggens tilltugg