Mandelmanns äppelglögg

Mandelmanns äppelglögg
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Mandelmanns äppelglögg

10 ingredienser

1 dygn

Ljuvligt god äppelglögg på äppelmust, julkryddor, chili, citrus. Tillsätt rom om du vill spetsa glöggen.

Tips! Glöggen får mer smak ju längre tid den får dra. Gör den gärna en dag i förväg.

Ingredienser

portioner glas
  • 3 l äppelmust
  • 1 vaniljstång
  • 3 kanelstänger
  • 1 msk kardemummakärnor
  • apelsin, torkad (eller syltad kvitten eller rivet skal av 1 citron)
  • 2 stjärnanis
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 chilifrukt, urkärnad
  • honung (om du vill ha sötare glögg)
  • 1 dl rom (om du vill spetsa glöggen)

Gör så här

Dag 1

  1. Häll upp äppelmusten i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt både frön och stång till äppelmusten. Blanda i alla andra ingredienserna utom rom, låt koka upp och ställ åt sidan till nästa dag.

Dag 2

  1. Smaka av och värm upp glöggen. Toppa eventuellt med rom. Servera med mandlar och russin.