Mandelmanns äppelglögg

1 dygn
20 glas
Mandelmanns äppelglögg
Foto: TV4

Ljuvligt god äppelglögg på äppelmust, julkryddor, chili, citrus. Tillsätt rom om du vill spetsa glöggen.

Tips! Glöggen får mer smak ju längre tid den får dra. Gör den gärna en dag i förväg.

19 december 2017
1 dygn
20 glas

Du behöver

  • 3 l äppelmust
  • 1 vaniljstång
  • 3 kanelstänger
  • 1 msk kardemummakärnor
  • lite torkad apelsin, syltad kvitten eller rivet skal av 1 citron
  • 2 stjärnanis
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 urkärnad chili
  • honung (om du vill ha sötare glögg)
  • 1 dl rom (om du vill spetsa glöggen)

Gör så här

  1. Dag 1
    Häll upp äppelmusten i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt både frön och stång till äppelmusten. Blanda i alla andra ingredienserna utom rom, låt koka upp och ställ åt sidan till nästa dag.
  2. Dag 2
    Smaka av och värm upp glöggen. Toppa eventuellt med rom. Servera med mandlar och russin.
Kommentera receptet

Fler goda recept