Ernsts karamellglögg
Ernsts karamellglögg
6 ingredienser
30 min
En riktigt god glögg att bjuda på till adventsfikan. Busenkel att göra och garanterad succé!
Ingredienser
- 3,5 dl strösocker
- 5 dl vatten
- 1 vaniljstång
- 2 kanelstänger
- 10 torkade aprikoser
- vitt vin
Gör så här
- Häll sockret i en stekpanna och tillsätt 0.5 dl vatten, karamellisera sockret långsamt i på medelvärme tills det blir bärnstensfärgat. Var försiktig - det går snabbt på slutet. Häll på resten av vattnet.
- Dela vaniljstången, ta ur kärnorna och lägg i fröna och hela skidan i karamellvattnet. Tillsätt även kanelstång.
- Dela aprikoser i mindre bitar och tillsätt med resten. Koka upp. Det ska se ut som “svagt kaffe”.
- Färdigställ glöggen genom att värma upp vitt vin och smaka av med karamellessensen till en god balans.