Smördegssnurror
Smördegssnurror
6 ingredienser
Smördegssnurror är mycket enkla att göra och går snabbt att fixa när man får oväntat besök.
Ingredienser
- 1 förp smördegsplatta
- 150 g Kvibille cheddarost, riven
- 0,5 tsk malen spiskummin
- 150 g chèvreost
- 1,5 dl gräslök, finhackad
- 1 äggula
Gör så här
- Vispa upp äggulan lite lätt i en kaffekopp. Låt plattorna tina lite och kavla ut dem så de blir lite tunnare. Om de klibbar kan man strö på lite mjöl.
- Strö över olika fyllningar på plattorna: Riven cheddar och spiskummin på hälften och smulad chevreost och finhackad gräslök på resten.
- Sätt ugnen på 200 grader. Rulla plattorna till rullar och limma ihop skarvarna med äggula. Låt rullarna stå kallt en stund innan de skivas i centimetertjocka skivor. Baka i ugn tills de fått vacker färg, cirka 10 minuter.