Heta chips med jalapeño- och avokadokräm

OLW Heta chips med jalapeño- och avokadokräm
Foto: Köket.se

Heta chips med jalapeño- och avokadokräm

Från: Köket

10 ingredienser

20 min

Snabba och lyxiga snittar som imponerar på gästerna! Smakrik och het avokadokräm serveras på krispiga chips och toppas med koriander och riven parmesan. Magiskt!

Ingredienser

portioner4 - 6

Avokadokräm

  • 1 kruka färsk koriander (blad och stjälkar)
  • 30 g bladspenat
  • 0,5-1 jalapeño (eller grön chilifrukt)
  • 1 avokado
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt

Servering

  • 1 förp chips
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Ta ut kärnhuset ur jalapeñon och skär ner till bitar. Lägg ner alla ingredienser till avokadokrämen i en bunke. Spara gärna lite jalapeño och några korianderblad till dekoration. Mixa med en stavmixer till en slät och fin kräm. Smaka av om du vill ha mer chili, salt och citronsaft.
  2. Lägg upp chips på ett serveringsfat och fördela krämen på chipsen. Riv över lite parmesanost och garnera med koriander och fint skuren jalapeño. Klart!