Heta chips med jalapeño- och avokadokräm

Foto: Köket.se
Heta chips med jalapeño- och avokadokräm
10 ingredienser
20 min
Snabba och lyxiga snittar som imponerar på gästerna! Smakrik och het avokadokräm serveras på krispiga chips och toppas med koriander och riven parmesan. Magiskt!
Ingredienser
Avokadokräm
- 1 kruka färsk koriander (blad och stjälkar)
- 30 g bladspenat
- 0,5-1 jalapeño (eller grön chilifrukt)
- 1 avokado
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 tsk citronsaft
- 0,5 klyfta vitlök
- salt
Servering
- 1 förp chips
- 50 g parmesanost
Gör så här
- Ta ut kärnhuset ur jalapeñon och skär ner till bitar. Lägg ner alla ingredienser till avokadokrämen i en bunke. Spara gärna lite jalapeño och några korianderblad till dekoration. Mixa med en stavmixer till en slät och fin kräm. Smaka av om du vill ha mer chili, salt och citronsaft.
- Lägg upp chips på ett serveringsfat och fördela krämen på chipsen. Riv över lite parmesanost och garnera med koriander och fint skuren jalapeño. Klart!