Roys saffransbullar med fördeg

Saffran - Kökets bästa recept med saffran

Saffran är ett måste i julbaket men även maträtter och desserter gör sig riktigt bra med den gyllene kryddan. Allt från julkakor och desserter till mustiga fiskgrytor och mättande frukostar blir riktigt gott med en nypa saffran. Här kan du ta del av våra och kockarnas bästa recept som passar, inte bara till jul, utan för hela året. Nu är det hög tid att frossa i saffran!

1. Roy Fares saffransbullar med mandelmassa

Roys recept ger dig riktigt saftiga saffransbullar fyllda med mandelmassa. Otroligt goda och passar vilken dag som helst, både till lussefikat, julafton eller en solig dag på picknick.

Bästa saffranbullarna bakar du med Roy Fares recept >>

Sponsrat innehåll

2. Saftig saffransrulltårta

Saftig saffransrulltårta kungsörnen
Här har du receptet på julens absolut godaste saffransbakverk - saffransrulltårta med färskostfyllning och rårörda lingon. Mums!

Saftig saffransrulltårta >>

3. Gräddig fisksoppa med saffran och räkor

Jennie Walldéns fisksoppa är underbart smakrik och gräddig. Med saffran och vitt vin får den en fantastisk smak och färg som får oss att bara vilja ha mer!

Kökets bästa fisksoppa med saffran finns här >>

4. Bästa saffranskakan från Leilas jul

Leilas saffranskaka är ett måste till jul! Receptet ger dig en riktigt luftig och saftig kaka vilket gör den till en saffransfavorit för hela året.

Receptet på julens godaste saffranskaka bjuder Leila på >>

5. Vit kladdkaka med saffran av Roy Fares

Saffran och kladdkaka är två favoriter som blir oslagbara ihop! Roy Fares recept ger dig en gudomlig kladdkaka som kommer bli en tradition till adventsfikat.

Roys kladdkaka med vit choklad och saffran >>

6. Lyxig men enkel saffransglass

Saffran ger den här glassen en vacker färg och otrolig smak! Tillsammans med pistage och granatäpple blir det en perfekt dessert under julen med sina vackra färger.

Saffransglass med pistage och granatäpple >>

Sponsrat innehåll

7. Saffran- och pistagekola

Gör en extra lyxig julkola i år med med saffran och pistage. Det här kommer bli en riktig favorit på glöggminglet och julens godisbord!

Saffran- och pistagekola >>

8. Saffran- och mandelmuffins

Söta och vackra muffins som lyser gyllene av saffran. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Saffran- och mandelmuffins >>

9. Fiskgryta med saffran och aioli

Det är något väldigt romantiskt över fiskgryta tycker jag. Något lite extra fint fast på ett rustikt och mysigt sätt. Bjud någon du tycker om på det här. /Jessica Frej

Fiskgryta med saffran och aioli >>

10. Mammas saffransskorpor

Saffransskorporna som Leila Lindholms mamma bakade till henne är ett måste under julen! Vi är lyckliga att Leila delat med sig av saffransreceptet så även vi kan baka dessa underbara skorporna till jul.

Leilas saffransskorpor >>

Roys underbara godsaker med saffran