• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortronsylt

Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortronsylt
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortronsylt

5 steg att laga

9 ingredienser

ca 30 m + 12 h

De jättefina mandelmusslorna med choklad- och saffranschantilly och hjortron är lika goda som de ser ut.


Ingredienser

portioner20 mandelmusslor

Mandelmusslor

  • 50 g mandelmjöl
  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 110 g smör
  • 70 g strösocker [0,75 dl]
  • 15 g äggula [1 st]

Saffrans- och chokladchantilly

  • 150 g vit choklad
  • 250 g grädde [2,5 dl]
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • hjortronsylt

Gör så här

  1. Mandelmusslor
    Blanda alla ingredienser i en matberedare eller för hand till en deg, plasta och låt vila i kylen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader, pensla formarna med smält smör. Dela degen i 20 lika stora bitar och tryck ut dem i formarna ända upp på kanterna.
  3. Grädda formarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen och stjälp försiktigt upp kakorna ur formarna medan de är varma.
  4. Chantilly
    Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde och saffran och häll över chokladen.
  5. Vispa tills all choklad har smält och vätskan är jämn och fin. Kyl över natten. Vispa upp till en krämig och fin konsistens före servering. Servera i mandelmusslor med hjortronsylt.