Leilas otroligt goda saffranskaka
Leilas otroligt goda saffranskaka
12 ingredienser
45 min
Baka smarrig saffranskaka med smak av rom och gyllengul saffran efter Leilas recept.
Knepet till att lyckas med din saffranskaka är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten. /Leila
Ingredienser
Leilas saffranskaka
- 3 ägg (ekologiska)
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 0,5 g saffran
- 1 msk vit rom
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- smör och kokosflingor, till formen
- florsocker, till pudring av kakan
Gör så här
Leilas saffranskaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.