Saffran bread pudding med rårörda lingon

8 röster
50 m
8-10

Bread pudding på saffransbullar, mjölkchoklad och mandelmassa! Perfekt när du har några torra lussekatter över. Den här efterrätten förvandlar de torra bullarna till en helt ljuvlig brödpudding!

Visa mer
50 m
8-10

Du behöver

Dränkning

  • 30 g smör
  • 1 vaniljstång
  • 190 g strösocker (2 dl)
  • 265 g ägg (5 st)
  • 300 g grädde
  • 300 g mjölk

Brödpudding

  • 10-15 st lussekatter eller bullar
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mandelmassa

Servering

  • rårörda lingon
  • 5 dl grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Dela vaniljstång och skrubba den tillsammans med strösockret.
  2. Vispa ägg och strösocker lite lätt, blanda i grädde, mjölk och sist smöret. Strö strösocker över innan gräddning.
  3. Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Pensla en ugnsform med smör.
  4. Dela lussekatter i lagom stora bitar och lägg i formen. Riv över mandelmassa och blanda i grovhackad mjölkchoklad. Blanda runt det lite.
  5. Häll över dränkningen och se till att bullarna suger åt sig av.
  6. Strö över strösocker och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Servera med lättvispad grädde och rårörda lingon.
17 december 2016

Fler goda recept