Saffran bread pudding med rårörda lingon

koket.se
Saffran bread pudding med rårörda lingon
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Saffran bread pudding med rårörda lingon

11 ingredienser

50 m

Bread pudding på saffransbullar, mjölkchoklad och mandelmassa! Perfekt när du har några torra lussekatter över. Den här efterrätten förvandlar de torra bullarna till en helt ljuvlig brödpudding!

Se Roy Fares laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner8 - 10

Dränkning

  • 30 g smör
  • 1 vaniljstång
  • 190 g strösocker [2 dl]
  • 265 g ägg [5 st]
  • 300 g grädde
  • 300 g mjölk

Brödpudding

  • 10-15 lussekatter eller bullar
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mandelmassa

Servering

  • rårörda lingon
  • 5 dl grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Dela vaniljstång och skrubba den tillsammans med strösockret.
  2. Vispa ägg och strösocker lite lätt, blanda i grädde, mjölk och sist smöret. Strö strösocker över innan gräddning.
  3. Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Pensla en ugnsform med smör.
  4. Dela lussekatter i lagom stora bitar och lägg i formen. Riv över mandelmassa och blanda i grovhackad mjölkchoklad. Blanda runt det lite.
  5. Häll över dränkningen och se till att bullarna suger åt sig av.
  6. Strö över strösocker och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Servera med lättvispad grädde och rårörda lingon.