Saffran bread pudding med rårörda lingon
Saffran bread pudding med rårörda lingon
11 ingredienser
50 m
Bread pudding på saffransbullar, mjölkchoklad och mandelmassa! Perfekt när du har några torra lussekatter över. Den här efterrätten förvandlar de torra bullarna till en helt ljuvlig brödpudding!
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Dränkning
- 30 g smör
- 1 vaniljstång
- 190 g strösocker [2 dl]
- 265 g ägg [5 st]
- 300 g grädde
- 300 g mjölk
Brödpudding
- 10-15 lussekatter eller bullar
- 100 g mjölkchoklad
- 100 g mandelmassa
Servering
- rårörda lingon
- 5 dl grädde, lättvispad
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Dela vaniljstång och skrubba den tillsammans med strösockret.
- Vispa ägg och strösocker lite lätt, blanda i grädde, mjölk och sist smöret. Strö strösocker över innan gräddning.
- Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Pensla en ugnsform med smör.
- Dela lussekatter i lagom stora bitar och lägg i formen. Riv över mandelmassa och blanda i grovhackad mjölkchoklad. Blanda runt det lite.
- Häll över dränkningen och se till att bullarna suger åt sig av.
- Strö över strösocker och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Servera med lättvispad grädde och rårörda lingon.