Saffran bread pudding med rårörda lingon

50 m
8 - 10
Spela video Saffran bread pudding med rårörda lingon
Foto: TV4

Bread pudding på saffransbullar, mjölkchoklad och mandelmassa! Perfekt när du har några torra lussekatter över. Den här efterrätten förvandlar de torra bullarna till en helt ljuvlig brödpudding!

17 december 2016
50 m
8 - 10

Du behöver

Dränkning

  • 30 g smör
  • 1 vaniljstång
  • 190 g strösocker (2 dl)
  • 265 g ägg (5 st)
  • 300 g grädde
  • 300 g mjölk

Brödpudding

  • 10-15 st lussekatter eller bullar
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mandelmassa

Servering

  • rårörda lingon
  • 5 dl grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Dela vaniljstång och skrubba den tillsammans med strösockret.
  2. Vispa ägg och strösocker lite lätt, blanda i grädde, mjölk och sist smöret. Strö strösocker över innan gräddning.
  3. Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Pensla en ugnsform med smör.
  4. Dela lussekatter i lagom stora bitar och lägg i formen. Riv över mandelmassa och blanda i grovhackad mjölkchoklad. Blanda runt det lite.
  5. Häll över dränkningen och se till att bullarna suger åt sig av.
  6. Strö över strösocker och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Servera med lättvispad grädde och rårörda lingon.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept