Saffranscupcakes med apelsinfrosting
Saffranscupcakes med apelsinfrosting
13 ingredienser
Ljuvliga saffransmuffins toppade med apelsinfrosting. Ett riktigt juligt bakverk som gör succé på fikabordet i december.
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Muffins
- 0,5 g saffran
- 100 g mjölk [1 dl]
- 180 g vetemjöl [3 dl]
- 7 g bakpulver [1,5 tsk]
- 3 g vaniljsocker [1 tsk]
- 3 g salt [0,5 tsk]
- 120 g osaltat smör, rumstempererat
- 180 g strösocker [2 dl]
- 110 g ägg, rumsvarma [2 st]
Frosting
- 60 g osaltat smör, rumstempererat
- 200 g färskost
- 360 g florsocker [6 dl]
- 1 apelsin
Gör så här
Muffins
- Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 170 grader och lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget.
- Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet.
- Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
Frosting
- Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en fluffig och fin frosting.
- Riv i apelsinzest och blanda väl.
- När muffinsen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.