Saffransglass med pistage och granatäpple

27 röster
10 m + tid i frys
4
Saffransglass med pistage och granatäpple
Foto: köket.se
10 m + tid i frys
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde

Topping

  • pistagenötter
  • granatäpplekärnor
  • choklad (gärna vackra chokladägg)

Gör så här

  1. Vispa äggulor, socker, honung och saffran fluffigt. Vispa grädden i en separat bunke och vänd sedan ner i äggvispet. Häll glassmeten i glassmaskin eller häll över i en form och ställ i frysen i ca 4 timmar.
  2. Servera glassen med hackade pistagenötter, granatäpplekärnor och eventuellt chokladägg.
22 november 2017