Saffransglass med pistage och granatäpple

Saffransglass med pistage och granatäpple
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Saffransglass med pistage och granatäpple

8 ingredienser

10 m + tid i frys

Gör en len och god saffransglass och toppa med pistagenötter, granatäpple och chokladägg. Himmelskt gott!

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde

Topping

  • pistagenötter
  • granatäpplekärnor
  • choklad (gärna vackra chokladägg)

Gör så här

  1. Vispa äggulor, socker, honung och saffran fluffigt. Vispa grädden i en separat bunke och vänd sedan ner i äggvispet. Häll glassmeten i glassmaskin eller häll över i en form och ställ i frysen i ca 4 timmar.
  2. Servera glassen med hackade pistagenötter, granatäpplekärnor och eventuellt chokladägg.