Saffran- och mandelmuffins
Saffran- och mandelmuffins
9 ingredienser
40 min
Söta och vackra muffins som lyser gyllene av saffran. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.
Ingredienser
- 0,5 g saffran
- 2,5 dl strösocker
- 1 dl smör (flytande) eller rapsolja
- 3 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 50 g sötmandel, skållad och hackad
- ev florsocker, till dekoration
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa saffran, socker och smör/rapsolja pösigt, gärna med elvisp.
- Tillsätt äggen och vispa ytterligare en minut.
- Blanda de torra ingredienserna samt mandeln och tillsätt det. Blanda till en jämn smet.
- Fördela i 16 muffinsformar som du ställer i muffinsplåt eller direkt i smörad och bröad dekorerad muffinsplåt som på bilden.
- Grädda i ca 20 minuter.
- Strö gärna på lite florsocker när de svalnat.