Amerikanska pannkakor med saffran

NYHET
Amerikanska pannkakor med saffran
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Amerikanska pannkakor med saffran

17 ingredienser

Lyxiga saffranspannkakor i amerikansk stil toppade med en fluffig färskostvisp, hjortronsylt, rostade mandelspån och lönnsirap. En lyxig frukost eller brunch som doftar och smakar julmys.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken

Smet

  • 50 g smör
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • 300 g vetemjöl (ca 5 dl)
  • 14 g bakpulver (3 tsk)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 60 g strösocker (¾ dl)
  • 110 g ägg (2 st)
  • 350 g filmjölk (3½ dl)

Färskostvisp

  • 300 g färskost
  • 100 g grädde (1 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 40 g florsocker

Till servering

  • hjortronsylt
  • mandelspån, rostade
  • lönnsirap

Gör så här

Håll skärmen tänd

Smet

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffranet. Låt dra i ca 5 minuter.
  2. Sikta samman alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa ägg och strösocker lätt i en separat skål.
  4. Tillsätt det smälta saffranssmöret och filmjölken.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna. Överblanda inte.
  6. Stek pannkakor av smeten i lite smör, ca 2–3 minuter per sida på medelvärme.

Färskostvisp

  1. Vispa ihop färskost, vaniljsocker och florsocker.
  2. Tillsätt grädden lite i taget tills vispen blir fluffig och krämig.

Servering

  1. Lägg upp pannkakorna med färskostvisp och toppa med hjortronsylt, rostad flagad mandel och lönnsirap.