Så gör du dumplings

Duka fram dumplings, era favorittillbehör och goda dippsåser och njut av en riktig succémiddag tillsammans med familjen. Slå på klippet för att se hur du ska tillaga dumplings.
Ångade dumplings
Traditionellt sätt ångas dumplings i bambuskålar, men det går såklart bra att göra i ett vanligt durkslag också. Välj en kastrull där ångningsskålen eller durkslaget kan ställas ovanpå. Fyll kastrullen till hälften med vatten, det ska inte nå upp till skålen. Koka upp vattnet, placera skålen på kastrullen, sätt på ett lock och ånga i ungefär 6 minuter.
Kan man koka dumplings? Självklart kan du också koka dina dumplings, det tar ca 8 minuter. Se till att de inte klibbar ihop med varandra i vattnet, så rör försiktigt med en träslev och tillsätt en deciliter kallt vatten två gånger under tiden för att lugna ner kokningen något. Detta hjälper skapa en yta på dumplingen, att de inte klibbar ihop och att de inte spricker så lätt.
Stekta dumplings
Hetta upp en stekpanna med lite olja och lägg ner dumplings. Stek gyllene och sänk sedan värmen på plattan till medelvärme. Häll över några matskedar vatten (så att botten precis täcks) och lägg på ett lock över stekpannan. Låt ångas i ca 5 minuter. Ta av locket och låt det sista vattnet ångas bort. Klart!
Klassiska tillbehör och goda såser
Ångad broccoli, en krispig kålsallad och edamamebönor med lite olja och salt är fräscha och enkla tillbehör att servera till dumplings. Många gillar också att äta dumplings tillsammans med nudlar och ris, eller varför inte en het dumplingsoppa med svamp och salladslök. Och glöm inte det viktigast av allt - dippsåserna!